16 Νοε 2011

....ΠΟΣΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ.....ΕΙΜΑΙ ;;;;

Γράφει ο Δρ.Βλάσης Γωγούσης: Φίλοι αναγνώστες των XALIΩΝ , Διάβασα πρό ολίγου στα ΧΑLΙΑ, άρθρο – ΚΟΥΪΖ με τίτλο:« ΠΟΣΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ;, ΔΟΚΙΜΑΣΕ » ! Ταυτόχρονα παρατίθενται 5 …ανδρικές κεφαλές και μία …γυναικεία προς, αναγνώριση !! Και ξαφνικά ένοιωσα σαν ….Οικονομικός …Μετανάστης !! 
Ζω 80 χρόνια στη Θεσσαλονίκη , αεικίνητος, ασκώντας την ιατρική πάνω από μισό αιώνα ,υπήρξα..
επί 13 χρόνια πρόεδρος 2 μεγάλων Νοσοκομείων της Πόλεως, ,ήμουν επί δεκαετίες προϊστάμενος των υγειονομικών υπηρεσιών της ΔΕΗ, υπήρξα υποψήφιος Δήμαρχος και βουλευτής Θεσσαλονίκης, παρών ( μέχρι και σήμερα ) σε άπειρες κοινωνικές ,αθλητικές, διαδικτυακές και δημοσιογραφικές δραστηριότητες , έκανα και κάνω εκατοντάδες διαλέξεις ( κυρίως για θέματα Ναρκωτικών , AIDS, καπνίσματος κ.π.α - ) με ακροατές πολλές χιλιάδες συμπολιτών - συμμετέχω σε αμέτρητα συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη μας , κυκλοφορώ καθημερινά ,ανελλιπώς , περιδιαβάζοντας την πόλη και παίρνω το καφεδάκι μου η γευματίζω συχνά σε διάφορα cafe η εστιατόρια της Θεσσαλονίκης - μόνος η με παρέα - !! E ! λοιπόν ,από τους 6..."πασίγνωστους" φίλους που προβάλλονται , δεν ξέρω ούτε… έναν !! ( μόνο η όμορφη κυρία κάτι μου λέει - άλλο χούϊ κι` αυτό - !).

Η σφυγμομέτρησή , λοιπόν - ( η επί το.....ελληνικότερον το …ΚΟΥΪΖ ! ) - μου θυμίζει τα.....δημοψηφίσματα που "στήνονται " κατά τέτοιον τρόπο, , ώστε το αποτέλεσμα να προσομοιάζει με....ανώδυνο τοκετό !! Και, βέβαια, με την προβολή των "περί ων" , οι "πασίγνωστοι" συμπολίτες μας καθίστανται λιγότερο….. άγνωστοι !! Γνωρίζω εκ των προτέρων τον αντίλογό σας : "Αχ ,κύριε Γωγούση, τα πρόσωπα είναι ευρύτατα γνωστά ,αλλά εσείς είστε....παρωχημένος “ !!. Ε, τότε , αγαπητοί μου , κάντε τη σφυγμομέτρηση με υπότιτλο : Η ερώτηση απευθύνεται σε μοντέρνους, προοδευτικούς και χαρισματικούς νέους, καθώς και στους αιώνιους ...φοιτητές της συμπρωτεύουσας !! 
 Οι γεννηθέντες τον προηγούμενο…. αιώνα , …αποκλείονται ! Αυτά για την ….αποκατάσταση των παλαιοτέρων…. .κλάσεων ! 

 Νάχετε την αγάπη μου . Δρ Βλάσης Γωγούσης
.........
Απάντηση taxalia: Γιατρέ μου το όνομα Πάμπλο Γκαρσίας, σας λέει κάτι; Ξέρετε ποιός είναι;
Έτσι είναι η ζωή. Ο πιό επώνυμος Έλληνας αυτή τη στιγμή είναι ο Τρύφων Σαμαράς ! Ε, τι να κάνουμε, για "χ" ή "ψ" λόγους, αυτοί είναι "επώνυμοι"/"διάσημοι". Τι να κάνουμε; δεν αλλάζει αυτό. Την εξαιρετική συγγραφέα Ζυράνα Ζατέλη από τον Σοχό, την γνωρίζουν κατ΄όψιν 1.000 άνθρωποι. Την Τζούλια Αλεξανδράτου, τη γνωρίζουν 11.000.000 άνθρωποι ! (και εσείς!) Δεν σχετίζεται η αναγνωρισιμότητα με την αξία καθενός. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο !
Αν δεν ξέρετε τον Κωστή Ραπτόπουλο γιατρέ μου (που δεν τον ξέρετε), είστε απλά "ντεμοντέ" ή ακόμη απλούστερα  ...παλαιότερης κλάσης, όπως ορθότατα λέτε και ο ίδιος. Είναι θέμα ηλικίας. Αν βάλουμε τη φωτογραφία του Θεοχάρη Μαναβή π.χ. εσείς θα τον αναγνωρίσετε αμέσως. Αλλά θα είστε εσείς, εμείς κι άλλοι 1.000. Το υπόλοιπο των 999.000 Θεσσαλονικιών, θα λέει "ποιός είναι αυτός";

Την αγάπη μας επίσης 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη