10 Νοε 2011

Λ. Παπαδήμος: «Δεν τέθηκαν όροι σε κανέναν πολιτικό αρχηγό»

Εξέθεσε τα παπαγαλάκια ο Λ.Παπαδήμος, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν έθεσε όρους σε κανέναν πολιτικό αρχηγό.
H ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας και η πρώτη δήλωση Παπαδήμου:



1. Από την Προεδρία της Δημοκρατίας εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:
Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια συναντήθηκαν σήμερα ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.  κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Στη σύσκεψη αυτήεπιβεβαιώθηκε το πλαίσιο αρχών που διατυπώθηκε στη συνεδρίαση των Πολιτικών Αρχηγών που παρέστησαν στη σύσκεψη της 6ης Νοεμβρίου 2011. Συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης  είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατόπιν προτάσεως των Πολιτικών Αρχηγών που παρευρέθησαν στη σύσκεψη έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Λουκά Παπαδήμο. Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή και ώρα 14.00.



2. Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Λουκάς Παπαδήμος προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις: 

«Η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι μεγαλύτερη. Δεν είμαι πολιτικός, αλλά έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο τμήμα της επαγγελματικής μου ζωής στην άσκηση οικονομικής πολιτικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Αποδέχτηκα την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας επειδή πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και την ανόρθωση της οικονομίας.

Η πορεία δεν θα είναι εύκολη, αλλά τα προβλήματα είμαι πεπεισμένος ότι θα επιλυθούν ταχύτερα, με μικρότερο κόστος και αποτελεσματικότερα αν υπάρχει ενότητα, συνεννόηση και σύνεση.

Η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας. Είναι συντελεστής οικονομικής ευημερίας. Η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ θα διευκολύνει την ανάπτυξη».

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου στις 14:00 το μεσημέρι.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη