25 Νοε 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Του Θόδωρου Αθανάσαρου,
πρώην Αντιδημάρχου Δημοτικής
Αστυνομίας Θεσσαλονίκης

Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να διακόψει το ενημερωτικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αστυνομίας στους μαθητές των σχολείων της πόλης μας. Ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με πίστη στη πρόληψη, στην ενημέρωση, στη δύναμη της γνώσης, με πίστη στην κοινωνική ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των συμπολιτών μας, στον αγώνα για μια καλύτερη πόλη.
Το επιτυχημένο πρόγραμμα παρακολουθούσαν κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές, τόσο...
μέσα στην τάξη όσο και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής όπου γίνονταν η θεωρητική ενημέρωση και η Πρακτική εξάσκηση αντίστοιχα. Επιστήμονες, πτυχιούχοι, Δημοτικοί Αστυνομικού παράλληλα με τα άλλα τους καθήκοντα ανέλαβαν με ενθουσιασμό και μεράκι τρία τελευταία χρόνια την ενημέρωση σε θέματα κυκλοφορίας των μαθητών της πόλης. Οι μαθητές από την πλευρά τους αγκάλιασαν το πρόγραμμα με ειλικρινές ενδιαφέρον και συμμετείχαν μαζί με τους δασκάλους τους με μεγάλη χαρά και διάθεση στις ενημερωτικές συναντήσεις τους.
Μερικά πράγματα αξίζουν σαν κοινωνική προσφορά χωρίς να κοστίζουν σε χρήμα. Θα περίμενε κανείς ότι αυτά θα διαφυλάσσονταν και θα αναπτύσσονταν ανεξαρτήτως αλλαγών στις Διοικήσεις του Δήμου. Είναι κοινωνικό αγαθό και κοινωνική κατάκτηση η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας ως μιας Υπηρεσίας με ανθρώπινο, χαμογελαστό πρόσωπο, μιας υπηρεσίας που προτάσσει την ενημέρωση και τις προσωπικές σχέσεις με τους δημότες και προπαντός την πρόληψη, πάνω από κάθε άλλη ενέργεια καταστολής ή τιμωρίας.
Αδυνατώ να αντιληφθώ με ποια αιτιολογία, ποια κριτήρια, ποιο σκεπτικό ελήφθη η απόφαση διακοπής ενός τόσο επιτυχημένου προγράμματος, όπως αυτό της Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας σε μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών σχολείων της πόλης. Αν η Διοίκηση του Δήμου γκρεμίζει τέτοιες ελπιδοφόρες προσπάθειες που αναφέρονται στους μικρούς μελλοντικούς πολίτες αυτής της πόλης τότε τι μπορεί να περιμένει κανείς για το μέλλον που οραματίζεται;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη