8 Νοε 2011

Η ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος 

Οι μέρες κυλούν, ο χρόνος τρέχει, ο λαός απελπίζεται και η χώρα καταστρέφεται. Προσπαθούν οι υπεύθυνοι της καταστροφής και υπό την πίεση των δανειστών να σχηματίσουν κυβέρνηση αλλά χωρίς αποτέλεσμα , μέχρι στιγμής. Και είναι επόμενο διότι από υλικά κατεδάφισης, σπίτι δεν χτίζεις. Φθάσαμε σε σημείο που από όλο το πολιτικό σύστημα να μην μπορούν να βρουν τον κατάλληλο για να ηγηθεί μιας κυβέρνησης που θα βγάλει τη χώρα από την περιδίνηση που περιέπεσε, εξαιτίας μιας φράσης εντυπωσιασμού που εκφώνησε ο Γιώργος Παπανδρέου, στην ΚΟ του κόμματός του. Και τόσες μέρες βολιδοσκοπούν αλλά δεν συμφωνούν στο όνομα του πρωθυπουργού , στα μέλη της κυβέρνησης κλπ διότι όλοι φοβούνται το πολιτικό κόστοςΒλέπετε ότι αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία γι αυτούς από την σωτηρία της Πατρίδος !
Και το μεν ΠΑΣΟΚ, αφού κατάφερε μεθοδευμένα ή ασυλλόγιστα αυτό που κατάφερε μέσα σε δυο χρόνια, με μια έξυπνη κίνηση έκανε μέρος του προβλήματος και τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, που είδε «το τυρί» αλλά δεν είδε την παγίδα. Έπεσε μέσα κι αυτός, υποχωρώντας από τις θέσεις του κόμματός του, και άρχισε η φθορά του πριν καν αρχίσει την πολυπόθητη πρωθυπουργική του θητεία, η οποία οποτεδήποτε και αν έλθει θα είναι και αυτή λίαν σύντομη, διότι από τη μέχρι τώρα πορεία του στην αρχηγία της ΝΔ, αυτό δείχνει. Παλινωδίες και αποφυγή ανάληψης ευθυνών!

Τα άλλα λεγόμενα μικρά κόμματα της αριστεράς, πεισματικά επιμένουν στην από τη πρώτη μέρα της κρίσης, άρνησή τους για συμβολή στη εξεύρεση λύσης, παραμένοντας θεατές του προβλήματος και εν αναμονή της λύσης είναι έτοιμα να εξαπολύσουν την αντιπολιτευτική τους επίθεση κατά της νέας κυβέρνησης.

Το ΛΑ.Ο.Σ, δια του αρχηγού του, επιμένει σε λογοπαίγνια και παρότι του προτείνουν υψηλόβαθμες θέσεις στη υπό σχηματισμό νέα κυβέρνηση, τις αρνούνται, διότι φοβούνται και αυτοί το πολιτικό κόστος και δια των δηλώσεων τους το παίζουν όπως είπε και από του βήματος της Βουλής κ. Βενιζέλος, τζάμπα μάγκες. "Δεν θα συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας", δήλωσε στη ΝΕΤ, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Θανάσης Πλεύρης, συμπληρώνοντας, "Δεν θέλουμε να επωμισθούμε το κόστος" ! (θαυμάστε ειλικρίνεια και πατριωτισμό συνάμα !!!)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Είστε όλοι το ίδιο δυστυχώς, το αποδεικνύετε δια των λόγων και πράξεών σας και ποντάρετε ο ένας στην καταστροφή του άλλου χωρίς να σκέπτεστε ότι αν όποιος και αν βγει «νικητής» από αυτή την υπόθεση, θα χαίρεται την νίκη του επί των ερειπίων της πατρίδος μας.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη