21 Νοε 2011

Γενναίες μειώσεις στα δημοτικά τέλη ζητά η Άννα Ευθυμίου

Γενναίες μειώσεις στα δημοτικά τέλη ζητά η δημοτική σύμβουλος της "Ομάδας Δημιουργίας" κ. Άννα Ευθυμίου, καθώς όπως επισημαίνει στην εισήγησή της, η διοίκηση Μπουτάρη είχε εξαγγείλει προεκλογικά μεγάλες μειώσεις, αλλά και περιοορισμό του κόστους καθαριότητας, ο οποίος θα επέτρεπε τις μεγάλες μειώσεις.
Δείτε την εισήγηση της κ.Ευθυμίου:


"Είναι θετική η μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, αλλά έκπληξη μου δημιούργησε το γεγονός ότι το ποσοστό της μείωσης είναι μόνο 7,5%, αν κάποιος λάβει υπόψη του τις δηλώσεις σας όταν ήσασταν αντιπολίτευση καθώς και τις προεκλογικές σας εξαγγελίες, όταν υποσχόσασταν ότι θα μειώσετε τα τέλη σε ποσοστό τουλάχιστον 30%.

Έκπληξη επίσης μου προκάλεσε το ποσοστό μείωσης μόνο 7,5% δεδομένου ότι στα ανταποδοτικά τέλη πρέπει να υπάρχει η ανταπόδοση. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει η ανταπόδοση, όταν ως διοίκηση δεν καταβάλετε χρήματα για την αγορά μηχανημάτων στην καθαριότητα και απορριμματοφόρων και όταν επίσης η μισθοδοσία των υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά 25%. Δεδομένης, λοιπόν, της ανταποδοτικότητας του τέλους και των παραπάνω στοιχείων, τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού θα έπρεπε να μειωθούν πολύ περισσότερο.

Επίσης, εντόπισα μία ανακολουθία στην τοποθέτηση του αντιδημάρχου οικονομικών, ο οποίος παρουσίασε ως επίτευγμα τη μείωση των τελών, διότι όπως ανάφερε η ανακύκλωση που θα πραγματοποιηθεί το 2012 έχει αυξημένο κόστος. Μα για να υπογράψουμε τη σύμβαση με την εταιρεία ανακύκλωσης, δεν μας διαβεβαίωναν ότι θα μειωθεί το κόστος της καθαριότητας και ότι η εταιρεία ανακύκλωσης θα παραχωρήσει στο Δήμο Θεσσαλονίκης 20 οχήματα και 5000 κάδους; Τώρα γιατί μας λέτε ότι το κόστος της ανακύκλωσης είναι αυξημένο; Τι δεν υπολογίσατε καλά;

Δεδομένης της οικονομικής αφαίμαξης των μεσαίων και κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, θα έπρεπε να εξαιρεθούν εξολοκλήρου από την καταβολή των δημοτικών τελών 

-οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως οι μετρόπληκτοι, 
-τα άτομα με αναπηρίες άνω του 67%, 
-οι μονογονεϊκές οικογένειες και 
-οι πολύτεκνοι."
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη