Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

11 Νοε 2011

Λουκά Παπαδήμο...

του Βασίλη Γκόλτσιου
Ήρθε η ώρα Να αποδείξεις ότι δεν είσαι, ούτε λογιστής του «λογιστή», ούτε κηπουρός του «παγόμυαλου». 
Για να μη γίνει καμία παρεξήγηση . Η αναφορά μου στον λογιστή η τον κηπουρό δεν σημαίνει ότι υποτιμώ ούτε τους λογιστές ούτε τους κηπουρούς τους οποίους και τιμώ και σέβομαι ιδιαίτερα . Οί λογιστές, είναι οι υπουργοί οικονομικών των επιχειρήσεων . Όσο καλός είναι ο λογιστής τόσο νοικοκυρεμένη είναι και..
η επιχείρηση. Γιά τους κηπουρούς τι να πούμε. Υπάρχουν κηπουροί που είναι… πραγματικοί δημιουργοί. Η αναφορά μου στους κηπουρούς είχε να κάνει με εκείνη την αντίληψη που επικρατούσε επί μοναρχίας όπου ο ανώτατος άρχοντας διόριζε πρωθυπουργό όποιον ήθελε. Ακόμη και τον κηπουρό του.
Λουκά Παπαδήμο: Σήμερα η Ελληνική Πολιτεία σου έκανε μία ύψιστη τιμή. Σού ανέθεσε την πρωθυπουργία της χώρας σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Εκτιμώ ιδιαίτερα το ότι παρά το γεγονός ότι η εκλογή σου έγινε διά της… τεθλασμένης προκειμένου να ικανοποιηθούν τα καπρίτσια παγόμυαλων πολιτικών, δεν αρνήθηκες να θέσεις το εαυτό σου, με ότι αυτό συνεπάγεται ,στην υπηρεσία της πατρίδος . Βέβαια η πατρίδα απλόχερα σε τίμησε και όχι μόνο μία φορά. Η αποδοχή της πρότασης σημαίνει αν μη τι άλλο ,ότι τουλάχιστο το αναγνωρίζεις. Δεν θα σε κρίνω αρνητικά για την πράγματι αξιοζήλευτη καριέρα σου . 
Η αναγνώριση από τόσους διεθνείς οργανισμούς δεν μπορεί να είναι συμπτωματική. Αν για την τόσο σημαντική καριέρα στον το χρηματοπιστωτικό χώρο κάποιοι σε έχουν ταυτίσει με αυτό και θεωρούν ότι σε έστειλαν να προωθήσεις τα συμφέροντά τους,μένει σε σένα να αποδείξεις ότι σε αδικούν. Το σοβαρότερο πρόβλημα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι το οικονομικό, χωρίς να σημαίνει ότι τα άλλα προβλήματα είναι δευτερεύοντα. Όλοι αναγνωρίζουν ότι τα οικονομικά μας προβλήματα έχουν άμεση σχέση και δημιουργήθηκαν από διαρθρωτικές αδυναμίες του Ελληνικού κράτους. 
Η επίλυσή τους δεν γίνεται με την μέχρι τώρα εφαρμοζόμενη συνταγή της περικοπής των πάντων γιατί στο τέλος θα πάμε ,αν δεν έχουμε πάει ήδη, σαν τον γάϊδαρο του Χότζα .Αυτές τις συνταγές τις ξέρουμε όλοι. Δεν χρειαζόμαστε ειδικούς να τις εφαρμόσουμε. Ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού δέχθηκε με ανακούφιση την τοποθέτησή σου στην πρωθυπουργία της χώρας. Στο χέρι σου είναι να πείσεις και τους υπόλοιπους, τους δύσπιστους. 
Ο Ελληνικός λαός θέλει καθαρές κουβέντες . Θέλει ελπίδα και προοπτική. Θέλει να δει φως στην άκρη του τούνελ, θέλει να αρχίσει και πάλι να χαμογελά. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε η χειρότερη ούτε η πιο χρεωμένη ούτε η πιο διεφθαρμένη χώρα πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι πολίτες της Ευρώπης. Με αυτό το όραμα μπήκε στην Ευρώπη. Με αυτό το όραμα μπήκε στην ΟΝΕ, παρά τις διαρθρωτικές αδυναμίες που τις γνωρίζετε από πρώτο χέρι, αφού πρωτοστατήσατε στην προσπάθεια αυτή . Αν αυτοί που την διοίκησαν αυτά τα χρόνια απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων πρέπει να τιμωρηθεί ο λαός; 
Δεν ελπίζουμε σε θαύματα, ούτε περιμένουμε να επιλυθούν τα προβλήματά μας και μάλιστα από μία βραχύβια και υπηρεσιακή Κυβέρνηση της οποίας θα προΐστασαι .Σας ανατέθηκε μία συγκεκριμένη και δύσκολη αποστολή .Ολοκληρώστε την χωρίς συμβιβασμούς επ ΄ωφελεία της χώρας μας και των πολιτών της. Περιμένουμε να χαράξετε μία καινούρια πορεία. Μια νέα στρατηγική που να μας βγάζει από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει.. Περιμένουμε να αποκαταστήσετε την Εθνική μας υπερηφάνεια που τόσο τρώθηκε τον τελευταίο καιρό από αλλοπρόσαλλες πολιτικές. Εμείς δεν έχουμε καμία προκατάληψη απέναντι σου .
Θα περιμένουμε να σε κρίνουμε από το έργο σου. Ευχή μας να πετύχεις την οικονομική σταθερότητα, να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος της ανάπτυξης και να οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές και την ομαλότητα. 

Βασίλης Γκόλτσιος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη