8 Νοε 2011

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Μια φορά κι έναν καιρό σ' έναν κόσμο  μακρινό αλλά και σημερινό υπήρχε και υπάρχει ακόμη μια μικρούλα  και πολύ όμορφη χώρα .
Η χώρα αυτή για πολλά - πολλά χρόνια ήταν σκεπασμένη από πάγο . Μάταια ο ήλιος προσπαθούσε να τον λιώσει , μάταια οι κάτοικοι της προσπαθούσαν να τον σπάσουν,  αυτός..
έμενε εκεί και πάγωνε όχι μόνο τις ψυχές αλλά και το μυαλό των ανθρώπων.
Ώσπου μια μέρα κάποιοι κατάφεραν ν' ανοίξουν μια μικρή χαραμάδα στον πάγο και ν' αφήσουν να περάσουν μερικές  ακτίνες του ήλιου που άρχισαν σιγά - σιγά να λιώνουν τον πάγο.

Οι ψυχές και το μυαλό των ανθρώπων άρχισαν να ξεπαγώνουν και επιτέλους ξεκίνησαν μια καινούργια ζωή γεμάτοι όνειρα και ελπίδες .
Αυτά τα όνειρα και οι ελπίδες τους έγιναν ακόμη μεγαλύτερα όταν εμφανίστηκε στον ουρανό ένας αλλιώτικος ήλιος. Αυτός η ήλιος ήταν πράσινος και όχι κίτρινος και έφερνε  στους ανθρώπους αντί για ζέστη και φώς πολλές υποσχέσεις.
Ο άρχοντας που οδηγούσε το άρμα του πράσινου ήλιου ήρθε από μια μακρινή χώρα , τη χώρα της υπερβολής . Αυτός είχε πολλά χαρίσματα και ένα απ' αυτά ήταν να μπορεί να μιλάει με μαγικές λέξεις. Λέξεις όπως Δημοκρατία , ισότητα , ευημερία , έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ και άλλες πολλές που μάγευαν τον κόσμο και τον έκανε να πιστεύει ότι ζει  σε μια  πλούσια χώρα όπου όλοι περνούσαν καλά και κάποιοι ακόμη καλλίτερα .
Οι αυλικοί του σκορπούσαν χρήματα , ζούσαν σαν βασιλιάδες , μάζευαν για τους ίδιους , τα παιδιά , τα εγγόνια και τα δισέγγονα τους  και κάπου - κάπου έβγαζαν τον άρχοντα με την καινούρια του γυναίκα στο μπαλκόνι να πει μερικές μαγικές λέξεις για να χορτάσει και να ξανακοιμηθεί ο λαός του.

Αυτός ο άρχοντα είχε πολλά παιδιά σκορπισμένα σ' όλη τη γη , κοντά του όμως ζούσαν 4.Όταν κάποια στιγμή ήρθε η ώρα να φύγει για ένα μακρινό ταξίδι χωρίς γυρισμό τα μάζεψε κοντά του και ένα - ένα τα έδινε από μια συμβουλή .
Τον μεγαλύτερο τον άφησε τελευταίο. Όταν βρέθηκαν μόνοι του είπε :
-       Εσένα παιδί μου πρώτα θα σου διηγηθώ κάτι και στο τέλος θα σου δώσω τη συμβουλή μου.
-       Όταν γεννήθηκες  ήρθαν οι τρεις  μοίρες να σου δώσουν τα δώρα τους, εγώ ήμουν κρυμμένος στο δωμάτιο σου πίσω από τις κουρτίνες και έμεινα εκεί από περιέργεια και μόνο γιατί είχα ακούσει πως και οι τρεις  ήταν οι ομορφότερες γυναίκες που υπήρχαν πάνω στη γη.
-       Μόλις αυτές πλησίασαν στην κούνια σου κι εσύ άνοιξες τα ματάκια σου αυτές τρομαγμένες  έκαναν ένα βήμα πίσω και έφυγαν φωνάζοντας :
-       <<Όχι δεν μπορούμε να αναλάβουμε τέτοια ευθύνη , το βλέμμα αυτού του παιδιού τα λέει όλα>> .
-       Έφυγαν λοιπόν χωρίς να σου δώσουν τα δώρα τους και εσύ τότε χαμογελώντας είπες την πρώτη σου λέξη<<yes man >> .
-       Γιαυτό παιδί μου σου δίνω μια και μοναδική συμβουλή : φρόντισε να μείνεις κοντά στη μαμά σου και μακριά από το θρόνο και το μπαλκόνι μου .
Το παιδί του άρχοντα έξυσε το κεφάλι του γεμάτο απορία και ακόμη και σήμερα απορεί και προσπαθεί να λύσει το μυστήριο της συμβουλής του πατέρα του .

Δεν άκουσε τον πατέρα του αλλά τη μητέρα του ,( η οποία μισούσε τον άντρα της γιατί την άφησε για μια μικρότερη και ομορφότερη γυναίκα ) του έφερε από την μακρινή της πατρίδα πολλούς και καλούς συμβούλους και του έλεγε να μην στεναχωριέται.
Εσύ του είπε θα βγαίνεις στο μπαλκόνι του πατέρα σου , θα λες κάποιες από τις μαγικές λέξεις που έλεγε κι εκείνος , θα διαβάζεις και θα υπογράφεις ότι θα σου δίνουν οι σύμβουλοι σου και μέσα σε 1,5 με 2 χρόνια θα πάρουμε πίσω  όσα τους  έδωσε ο πατέρας σου και ακόμη περισσότερα .
Από  εκείνη τη στιγμή τη  χώρα αυτή άρχισε να τη σκεπάζει πάλι ο πάγος. Αυτή τη φορά όμως ο πάγος ήταν πιο γερός και δυνατός με πολλές στρώσεις γιατί βοήθησαν  όχι μόνο οι σύμβουλοι της μακρινής του πατρίδας αλλά και πολλοί σύμβουλοι από γειτονικές χώρες . Αυτός υπέγραφε και έλεγε πάντοτε "yes man και yes mom " ενώ  συνέχισε να ψάχνει να βρει το μυστήριο της συμβουλής του πατέρα του .
Όλοι αυτοί οι σύμβουλοι όμως δεν γνώριζαν πως όσο μικρή κι αν είναι μια χώρα όταν οι άνθρωποι της έχουν τον ήλιο στην καρδιά της θα βρουν τη δύναμη και μια μέρα θα ανοίξουν πάλι μια μικρή χαραμάδα στον  πάγο για να περάσει ο ήλιος και να τους βοηθήσει να λιώσουν τον πάγο .
Και βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι . Ποιοι είναι ;
 Είναι τα  παιδιά που μπορεί να μας φαίνονται αδύναμα αλλά κρύβουν τόσο δύναμη και ελπίδα μέσα στην ψυχή τους που κατάφεραν να κάνουν την αρχή.
Το παραμύθι δεν τελειώνει εδώ συνεχίζεται και μπορεί ο καθένας μας να του δώσει ένα τέλος ή  μια καινούρια αρχή .
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη