20 Νοε 2011

Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Ποιό είναι το όνομα έκπληξη;

Διάβασα στο «Παρόν» ότι περίπου το 75% ζητάει αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει γι’ αυτό; Μάλιστα υπάρχει και δημοσκόπηση όπου απαντάει ο κόσμος και στο ποιος θέλει να είναι ο επόμενος αρχηγός. Εκεί υπάρχει μια ευχάριστη έκπληξη: Ανάμεσα στους δηλωμένους δελφίνους (Βενιζέλος, Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδης, Παπουτσής) βρέθηκε και το όνομα...
της Λούκας Κατσέλη.
Έρχεται 4η σε προτιμήσεις στους ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και 2η στα άλλα κόμματα! Μιλάω για ευχάριστη έκπληξη, διότι επιτέλους φιγουράρει για την ηγεσία ενός μεγάλου κόμματος ένα στέλεχος που έχει διακριθεί για τις γνώσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό, μια ήρεμη και αξιοπρεπής τεχνοκράτης. Είναι επίσης πολύ ευχάριστο να βλέπω τον κόσμο να ζητάει ανθρώπους, όχι επειδή τους σπρώχνουν τα ΜΜΕ και είναι καλοί δημαγωγοί, αλλά επειδή έχουν κάνει ουσιαστική δουλειά μέσα σε πολύ δύσκολους καιρούς. 
Η Κατσέλη εκφράζει τελικά τις αρχές της δημοκρατικής παράταξης και αυτό το βλέπουμε χωρίς να την «διαφημίζει» κανένας. Δεν ξέρω κατά πόσο θέλει η ίδια να ηγηθεί (αν και πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων), ούτε αν θα την αφήσουν οι μεγαλοκαρχαρίες του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, πάντως ο κόσμος δείχνει να στρέφεται από την φανφάρα προς την ουσία, σιγά- σιγά. Μακάρι να γίνει αυτό σε όλα τα κόμματα και τότε πραγματικά δεν θα έχει σημασία ποιος κυβερνά, όχι επειδή θα είναι όλοι απατεώνες, αλλά επειδή θα είναι όλοι ικανοί. Ίσως να είμαι υπεραισιόδοξος…..

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη