Κ.Γκιουλέκας: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»

28 Νοε 2011

Κ.Γκιουλέκας: «Η θέση της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» 
 Εν αναμονή της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδας ο αν.Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 «Σε λίγες ημέρες θα εκδοθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία, όπως είναι φυσικό, αναμένουμε να βασιστεί στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και στην αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας. Εμείς οφείλουμε να θυμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η θέση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Κάθε αντίθετος ισχυρισμός είναι απόλυτα αθεμελίωτος και χωρίς κανένα σεβασμό στην ιστορική πραγματικότητα. 
Η ιστορία και η ταυτότητα της Μακεδονίας δεν αντιγράφονται με αγάλματα, αψίδες και άλλες ψευδεπίγραφες δημιουργίες. Τα κατασκευασμένα σύμβολα και οι φιέστες με τις οποίες τα Σκόπια προσπαθούν να πείσουν τους πάντες για την δήθεν “μακεδονική” ταυτότητά τους το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούν τη διεθνή παρουσία τους και να βάζουν περισσότερα εμπόδια στην ενταξιακή πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Και όσοι πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιήσουν την οικονομική κρίση ως μοχλό πίεσης για να “κλείσουν” επώδυνα τα εθνικά μας θέματα τους διαβεβαιώνουμε ότι θα βρουν απέναντι τους ολόκληρο τον ελληνικό λαό».
Share

2 σχόλια:

  1. Η Μακεδονια ειναι μια και ειναι στην Ελλαδα, θα πρεπε να ειναι το μοτο για να το αντιλαμβανονται και οι ξενοι.Οι σκοπιανοι εκαναν μεγαλη σπεκουλα στο λανθασμενο αυτο ελληνικο συνθημα που αναπαραγει ο Γκιουλεκας και πολλοι αλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. BBO
    ΜΠΡΙΤΖ ΟΝ ΛΙΝΕ

    ΣΤΙΣ ΧΩΡΕς ,ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΣΟΔΟΥ,ΕΧΕΙ ΤΗ "χωρα" MACEDONIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη