29 Νοε 2011

Δήμος Θεσσαλονίκης : Αντιστασιακή φιέστα χωρίς αντιστασιακούς!!!

Εκδήλωση τιμής προς τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944 διοργανώνει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 στις 2μμ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμος Θεσσαλονίκης χωρίς όμως αντιστασιακούς αφού είτε απλά δεν υπάρχουν, είτε – όσοι υπάρχουν – δεν έχουν ενημερωθεί!!!
Πιο συγκεκριμένα και με βάση ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή παρουσία των «πολιτειακών αρχών» θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες σε …αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και εκπροσώπους αντιστασιακών οργανώσεων. Όπως προέκυψε από την έρευνά μας όμως, ...
μόνο αντιστασιακοί δεν είναι, όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΑΕΑ) Παρασκευάς Σοφιδιώτης ο οποίος δηλώνει… τέκνο αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.
Ο κ. Σοφιδιώτης όπως μας είπε έδωσε στον δήμο Θεσσαλονίκης κατόπιν αιτήματος του δήμου, κατάλογο ονομάτων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης προκειμένου να τιμηθούν κατά την εκδήλωση της Παρασκευής με βάση τα μητρώα μελών του εν λόγω συλλόγου που προεδρεύει.
Σε ερώτησή μας με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν τα συγκεκριμένα ονόματα και όχι όλα ας πούμε, ο κ. Σοφιδιώτης δεν έδωσε κάποια σαφή απάντηση και ψέλλισε κάτι περί «αυτοί είναι εν ζωή» ενώ δεν έδωσε καμιά απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν έγινε δημόσιο κάλεσμα προκειμένου να εμφανιστούν όσοι αγωνιστές είναι εν ζωή και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.
Σύμφωνα με μια πρόχειρη έρευνά μας υπάρχουν – λίγοι δυστυχώς – αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης εν ζωή που δεν συμμετείχαν ποτέ στις δραστηριότητες των εν λόγω συλλόγων και είναι απόλυτο δικαίωμά τους και δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να τιμηθούν για την προσφορά τους στην πατρίδα αφού όλες αυτές οι εκδηλώσεις γίνονται εν κρυπτώ και με επιλεκτική αντιμετώπιση των πρωταγωνιστών.
Μάλιστα όπως μας κατήγγειλαν πραγματικοί αντιστασιακοί, τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται το απερίγραπτης αισθητικής και απαραδέκτου ηθικής θέαμα να παρελαύνουν στις εθνικές επετείους ως αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης 40χρονοι και 30χρονοι και να αγνοούνται οι πραγματικοί αγωνιστές που είτε λόγω αποχής από τα συνδικαλιστικά δρώμενα είτε απλά λόγω σεμνότητας δεν διεκδικούν ποτέ προβεβλημένες θέσεις.
Φυσικά ο δήμαρχος Μπουτάρης στη λογική του «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» αρκεί να έχουν προβολή, δεν πολυνοιάζεται γι’ αυτά και την Παρασκευή θα μοιράσει τιμητικές πλακέτες σε όποιον βρεθεί μπροστά του εμφανιζόμενος ως αντιστασιακός, παίρνοντας έτσι και ό ίδιος – χωρίς καθόλου να το δικαιούται - λίγο από το άρωμα του μεγαλειώδους αυτού έπους που χτίστηκε με το αίμα, τις θυσίες και τα ατελείωτα δάκρυα των πραγματικών και απόντων από την εκδήλωση αγωνιστών.

Γ.Π.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη