8 Νοε 2011

Σαμαράς: Τι ακριβώς καλούμαι να υπογράψω;

Της Μαρίνας Μάνη στο capital
Στο αίτημα του Eurogroup να δεσμευθούν εγγράφως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς, ο νέος πρωθυπουργός, ο νέος υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ότι θα τηρηθεί η συμφωνία Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, φαίνεται να έχουν «κολλήσει» οι συζητήσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνεργασίας.

Κατά την ενημέρωση του Ευ. Βενιζέλου στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης, αυτό το κείμενο με τις πέντε υπογραφές πρέπει να σταλεί απόψε στον επικεφαλής του Eurogroup. Ο κ. Σαμαράς, ωστόσο, ζητά να αποσαφηνισθεί τι ακριβώς θα υπογράψει. Σύμφωνα με συνεργάτη του, «εάν πρόκειται για το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν όμως πρόκειται για έγγραφη δέσμευση πως θα τηρηθούν όλες οι πολιτικές που θα κριθούν αναγκαίες για την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, τότε υπάρχει πρόβλημα, καθώς δεν μπορείς να δεσμευτείς για κάτι που δεν ξέρεις».

Οι συζητήσεις -για όλα- βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ανάμεσα (και) σε εσωκομματικά πυρά

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε το πρωί το “Capital.gr”, το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ αλλά και η βάση της έχουν διχασθεί από το «ναι» του κ. Σαμαρά στη μεταβατική κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης.

Αυτός ο διχασμός έχει αγγίξει και το επιτελείο του, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες… μεταξύ δύο πυρών, που προέρχονται από τους «συναινετικούς» και από τους «διαφωνούντες».

Στο επίκεντρο, πέραν του κ. Σαμαρά, έχει βρεθεί ο στενός του συνεργάτης Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος κατηγορείται από τους δεύτερους ως «ο ιθύνων νους» της στροφής της ΝΔ.

Μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης καταβάλλονταν προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι, ενώ διαψεύδονται «φήμες» ότι οι «διαφωνούντες» δρομολόγησαν και συλλογή υπογραφών για να πιέσουν τον κ.Σαμαρά να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία.

Πηγή:www.capital.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη