1 Νοε 2011

Κρίσης λεξιλόγιο

Εδώ και δυο χρόνια, εξαιτίας της πρωτοφανούς και πολύπλευρης κρίσης που βιώνουμε, στο λεξιλόγιο όλων μας, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, τάξης, ηλικίας και φύλου, έχουν εισβάλει, με το χειρότερο τρόπο, λέξεις, που πολλές από τις οποίες αγνοούσαμε ως προς την έννοια και το περιεχόμενο. Εδώ και δυο χρόνια «στοιχειώνουν» τις ζωές μας λέξεις όπως:


 Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ., μνημόνιο, τρόικα, μεσοπρόθεσμο, πτώχευση, συντεταγμένη χρεοκοπία, άτακτη χρεοκοπία, εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, απολύσεις, ανεργία, μετανάστευση των νέων, στάση πληρωμών, κατάργηση επιδομάτων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, εργασιακή εφεδρεία, τεχνική βοήθεια, task force, τοποτηρητές, κούρεμα και άλλες πολλές παρόμοιου περιεχομένου. Εδώ και δυο χρόνια μας έχουν μετατρέψει σε πειραματόζωα ενός τεράστιου κοινωνικού πειράματος. Είμαστε θύματα ενός ιδιότυπου ψυχολογικού πολέμου, που έχει κάνει την καθημερινότητά μας καταθλιπτική, έχει περιορίσει τις ικανότητές μας στην κάλυψη των βασικών μας αναγκών και υποχρεώσεων και έχει κατακρημνίσει το βιοτικό μας επίπεδο.


Για το λόγο αυτό πρέπει κι εμείς με τη σειρά μας να «στοιχειώσουμε» τις ζωές αυτών που ευθύνονται για όσα μας συμβαίνουν με λέξεις όπως: ενότητα, αλληλεγγύη, συναδελφικότητα, αγώνας, συστράτευση, πίστη, επιμονή, μαχητικότητα, μαζικότητα, διεκδίκηση, ομοψυχία, αγανάκτηση, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, εργασιακά δικαιώματα, προσφυγές στη Δικαιοσύνη, Σύνταγμα της Ελλάδας, πλειοψηφία, ΕΚΛΟΓΕΣ. Αυτές οι λέξεις πρέπει από δω και μπρος να εμπλουτίσουν το δικό μας λεξιλόγιο και να αποτελέσουν το «αντίδοτο» στο λεξιλόγιο της κρίσης. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ! Μ’ αυτό εδώ θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε σε πείσμα και λύπη όλων όσων προσπαθούν να αποφασίσουν για μας χωρίς εμάς!

Υπαρχιφύλακας ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ Ιωάννης, Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Ν.Θ., Αντ/πος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. Ιδρυτικό Μέλος της «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη