2 Νοε 2011

Ποιος τα έχωσε σε Γερμανούς βουλευτές για το Focus;

Ποιος τους κατηγόρησε για 'ιδιότυπο ρατσισμό';
Που είναι το σχέδιο Μάρσαλ που δεν είδαν ποτέ οι Έλληνες από τους Ευρωπαίους;
Διαβάστε:


ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:

Οι Έλληνες υποβάλλονται σε τεράστιες θυσίες και αξίζουν αναγνώριση και σεβασμό


«Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει με τη στάση και τις δηλώσεις τους να αναχαιτίσουν ένα επικίνδυνο φαινόμενο συλλογικής λοιδορίας εθνών, όπως συνέβη πρόσφατα με γερμανικά έντυπα, σαν το «FOCUS». Ο ιδιότυπος αυτός ρατσισμός δημιουργεί χάσματα μεταξύ των λαών, που στο παρελθόν, ιδιαίτερα κατά τον 20ό αιώνα τα πληρώσαμε με οδυνηρό τρόπο. Ας μην ξύνουμε πληγές που πιστέψαμε ότι είχαμε κλείσει για πάντα. Δεν συμφέρει κανέναν αυτό». Τα παραπάνω τόνισε ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της βουλής σε διακομματική αποστολή Γερμανών βουλευτών που επισκέφτηκαν το ελληνικό κοινοβούλιο.

Στην τοποθέτησή του ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σας καλωσορίζω και εύχομαι κατά τη διαμονή σας στην Αθήνα να έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε πιο ολοκληρωμένη άποψη για την Ελλάδα, γιατί η εικόνα την πατρίδας μας στο εξωτερικό πολλές φορές μας αδικεί.

Η ΝΔ υπό την ηγεσία του αείμνηστου ηγέτη της Κωνσταντίνου Καραμανλή, φίλου και συνεργάτη μεγάλων Ευρωπαίων πολιτικών ανδρών, όπως ο Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν και ο Χέλμουτ Σμίτ, είναι το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ. Είναι το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα που υποστηρίζει σθεναρά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Είμαστε υπέρ μιας Ενωμένης Ευρώπης, μιας Ευρώπης της πραγματικής αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα οι αρχές και οι αξίες πάνω στις οποίες χτίστηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα φαίνεται να υποχωρούν.

Σε αυτές τις κρίσιμες για την Ευρώπη στιγμές, όπου το όραμα των μεγάλων ευρωπαίων ηγετών δείχνει να κλυδωνίζεται απαιτείται όλοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να ξεφύγουμε από το κακώς εννοούμενο στενό εθνικό συμφέρον και να αναδείξουμε το ευρωπαϊκό συμφέρον, κοιτώντας το μέλλον. Το χρωστάμε στις μελλούμενες γενιές.

Η Ευρώπη οφείλει να δείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πιο γρήγορα αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση της κρίσης. Εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας και βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας και άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

Η ελληνική οικονομία χρειάζεται επανεκκίνηση, αναπτυξιακή πολιτική, η οποία λείπει από το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα σε αντίθεση με την Ιρλανδία. Η ακολουθούμενη πολιτική της περικοπής μισθών και συντάξεων και περιορισμού του κοινωνικού κράτους έχει οδηγήσει σε μεγάλη ύφεση, ανεργία και «λουκέτα» στην αγορά, άρα και σε μείωση και των φορολογικών εσόδων. Αλλά και η ΕΕ καλλιεργεί ελπίδες για ανάπτυξη, που διαψεύδονται στη συνέχεια. Αναφέρομαι στις βαρύγδουπες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για νέο Σχέδιο Μάρσαλ, που ποτέ δεν είδαμε!

Βεβαίως χρειάζεται να κινηθούμε πιο αποτελεσματικά για τη μείωση της κρατικής σπατάλης και την χρησιμοποίηση εργαλείων όπως το ΕΣΠΑ, που θα κινητοποιούσαν την οικονομία και θα περιόριζαν τα ελλείμματα και την ύφεση.

Θέλουμε γερμανικές επενδύσεις σε προγράμματα που θα έχουν αμοιβαίο όφελος. Η ΝΔ σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση και αύριο ως κυβέρνηση θα στηρίξει τέτοιες επενδύσεις.

Εκπροσωπείτε μια χώρα με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΕΕ. Θέλω να ξέρετε ότι ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε τεράστιες θυσίες και αξίζει την αναγνώριση και το σεβασμό των εταίρων του».

Στην ελληνική αντιπροσωπεία που υποδέχθηκε τους Γερμανούς βουλευτές με τους οποίους και αντάλλαξε απόψεις συμμετείχαν εκτός του κ. Χαρακόπουλου, η Αντιπρόεδρος της βουλής κα Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αθανάσιος Πλεύρης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη