7 Νοε 2011

Ο Στράτος Σιμόπουλος στο Mega Σαββατοκύριακο

Την άποψη του για τις πολιτικές εξελίξεις κατέθεσε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και πρώην Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος. Απαντώντας στις ερωτήσεις των Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Μανώλη Αναγνωστάκη, ο κ. Σιμόπουλος θύμισε μια φράση που είχε πει ο...


Αϊνστάιν. «Δεν μπορείς να λύσεις μεγάλα προβλήματα αν δεν βγεις μέσα από το πλαίσιο που τα δημιούργησε».
Το πλαίσιο το οποίο δημιούργησε τα σημερινά μεγάλα προβλήματα, συνέχισε, «είναι αφενός η οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση τα δυο τελευταία χρόνια και αφετέρου η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε με ευθύνη του πολιτικού συστήματος, όπως έχει διαμορφωθεί από το 1981 και μετά. Θεωρώ, λοιπόν, ότι απαιτείται αλλαγή της οικονομικής πολιτικής και ένα καινούργιο Σύνταγμα μέσα από μια συντακτική συνέλευση το οποίο, πραγματικά, θα δώσει νέα πνοή στην Ελλάδα. Επιτρέψτε μου να αναφέρω, επίσης, και κάτι που είπε μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα για εμάς τους Έλληνες, ο Κίσινγκερ. Είπε πως “είναι πολύ εύκολο να είσαι αναλυτής και δύσκολο να είσαι πολιτικός που παίρνει αποφάσεις”. Μετά από λίγο καιρό κανείς δεν θυμάται τις αναλύσεις των αναλυτών. Όλοι, όμως, θυμούνται τις αναλύσεις των πολιτικών σύμφωνα με τις οποίες έχουν πάρει αποφάσεις οι οποίες επηρεάζουν το λαό».

Στην ερώτηση για την κατάσταση στην αγορά, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, εκτίμησε πως «τα πράγματα είναι σαφή. Προέρχομαι από τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος βάλλεται τα τελευταία χρόνια. Το κύριο πρόβλημα το έχουν σήμερα οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που βλέπουν να κλείνει η επιχείρηση τους, να μην έχουν μέλλον, να μην έχουν ελπίδα. Υπό την έννοια αυτή θεωρώ ότι εκείνο το οποίο χρειάζεται η χώρα είναι αλλαγή πολιτικής η οποία, από ότι φαίνεται, μπορεί να προέλθει πλέον μόνο μέσα από εκλογές».

Στην απορία του Ιορδάνη Χασαπόπουλου πως θα αλλάξει το μίγμα πολιτικής από τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς είπε πως θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση, ο κ. Σιμόπουλος παρατήρησε πως «μπορούμε να πετύχουμε τους ίδιους στόχους με μια διαφορετική πολιτική». Όταν ο γνωστός δημοσιογράφος υποστήριξε πως «άρα δεν είχε νόημα το ναι στην πρόταση του κ. Παπανδρέου», ο κ. Σιμόπουλος τόνισε πως για να υπάρξει αλλαγή πολιτικής πρέπει να πάμε σε εκλογές αφού εξασφαλίσουμε την 6η δόση. «Μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε την 6η δόση μέσα από γρήγορες διαδικασίες, να πάμε σε εκλογές και από εκεί και πέρα να υπάρχει μια καινούργια κυβέρνηση».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη