10 Νοε 2011

Merkel: "Θα συνεργαστώ με όλους τους Έλληνες ηγέτες"

Tην πρόθεσή της να συνεργαστεί με όλους τους Έλληνες ηγέτες εξέφρασε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον Λουκά Παπαδήμο που ορίστηκε πρωθυπουργός στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.



Μιλώντας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στο Βερολίνο, η κ. Μέρκελ είπε επίσης ότι επιθυμεί ευρεία πολιτική στήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε ότι η Γερμανία θα εργαστεί για μια «καλύτερη, πιο ενωμένη Ελλάδα».

Επιπλέον, η Merkel εξέφρασε την πεποίθησή της ότι οι χώρες της ευρωζώνης μπορούν να ανακτήσουν από κοινού την αξιοπιστία τους. Αναφορικά με την Ιταλία, σημείωσε ότι η ίδια είναι πεπεισμένη πως η χώρα θα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα μέτρα λιτότητας και θα εδραιώσει μια νέα κυβέρνηση ώστε να σταθεροποιηθεί το «συντομότερο δυνατό» η κατάσταση στην ευρωζώνη.

“Η Ιταλία βρίσκεται στον δρόμο προς την ανάκτηση της αξιοπιστίας της, θα εφαρμόσει σύντομα τα μέτρα λιτότητα και θα διασαφηνίσει την πολιτική κατάσταση το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η Merkel υπογραμμίζοντας πως όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης». Υπογράμμισε μάλιστα πως «η πολιτική ενότητα και τα ισχυρά μέτρα λιτότητας» είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Ιταλία μπορεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Η ίδια διέψευσε πως η Γερμανία σχεδιάζει μια ευρωζώνη χωρίς την Ιταλία, ενώ αρνήθηκε να αναφερθεί σε ενδεχόμενα σχέδια περιορισμού της μετάδοσης της κρίσης σε περίπτωση που η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ.

«Η Γερμανία δεν έχει παρά έναν στόχο, και αυτός είναι η σταθεροποίηση της ευρωζώνης ως αυτή υφίσταται αυτή τη στιγμή», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος. «Πιστεύουμε ακράδαντα πως οι χώρες της ευρωζώνης μπορούν να ανακτήσουν μαζί την αξιοπιστία τους».

Πηγή:www.capital.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη