6 Νοε 2011

Spiegel: «Η ελίτ παίζει πόκερ στην Ελλάδα»...

Eνώ οι αγορές παρακολουθούν μαγεμένες!

Η ελίτ παίζει πόκερ για την παραμονή της στην εξουσία είναι ο κεντρικός τίτλος στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel. Το περιοδικό αναφέρεται στις εξελίξεις από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου φερόταν έτοιμος να παραιτηθεί ,κάτι που όπως γράφει, είχε πει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τη φράση «αύριο θα έχουμε ένα νέο πρωθυπουργό και μια συμφωνία για νέα κυβέρνηση».

Λίγο αργότερα ο ίδιος-αναφέρει το Spiegel- ανακάλεσε τη δήλωση, ένα ακόμη σημάδι της ήξεις αφήξεις ελληνικής πολιτικής αυτές τις ημέρες. Ένα πράγμα είναι σαφές γράφει το γερμανικό περιοδικό μεταξύ άλλων: «Η πολιτική ελίτ θέλει να κλειδώσει την παρουσία της. Εν μέσω μιας κρίσης χρέους που οδηγεί τη χώρα στην άβυσσο και στην έξοδο από την ευρωζώνη, στη χειρότερη κρίση της ιστορίας της.»

Στη συνέχεια το Spiegel αναφέρεται στα παιχνίδια των δυο αντίθετων στρατοπέδων που ακόμη παραμένουν άκαμπτα μπροστά στον ελληνικό λαό, τους ευρωπαίους εταίρους και τον χρηματοπιστωτικό κόσμο, που «παρακολουθούν μαγεμένοι την Αθήνα». Για πρώτη φορά –γράφει- στην ιστορία του ευρώ, αν η απάντηση είναι όχι και δεν βγάλει απόφαση αυτή η νύχτα, μια χώρα του ευρώ θα χρεοκοπήσει. «Η κρίση στην Αθήνα δεν είναι πλέον η πολιτική διαμάχη μιας μικρής χώρας. Αφορά στη μεγάλη αβεβαιότητα των αγορών και μακροπρόθεμα το ευρώ, το δεύτερο μεγαλύτερο νόμισμα στον κόσμο.»

lifo.gr | spiegel.de
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη