18 Δεκ 2011

Η κοροϊδία της απόφασης της 27ης Οκτωβρίου..


Υποτίθεται ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 26-27ης Οκτωβρίου 2011, έλυσε το ελληνικό πρόβλημα ή τουλάχιστον έθεσε τα θεμέλια για την οριστική επίλυσή του, μέσα από μια (ας μη γελιόμαστε) διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Δύο είναι κυρίως οι άξονες πάνω στους οποίους κινείται....
η απόφαση αυτή, την οποία για να μην ξεχνιόμαστε την επέβαλε η Γερμανία. Ο ένας είναι το κούρεμα του δημοσίου χρέους προς ιδιώτες κατά 50% και ο δεύτερος είναι ένα νέο δάνειο 130 δις ευρώ, εκ των οποίων περί τα 90 δις ευρώ θα δοθούν τον επόμενο Φεβρουάριο. Από το σημείο όμως αυτό και έπειτα, άρχισε η μεγάλη κοροϊδία, την οποία υπέκρυπτε η απόφαση και την οποία αποδέχτηκε αδιαπραγμάτευτα ο κ. Παπανδρέου.

Ενώ λοιπόν η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε το κούρεμα του χρέους κατά 50%, ταυτόχρονα όμως, δεν εξασφάλισε τους όρους, αλλά παρέδωσε την Ελλάδα βορά στους τραπεζίτες και στον κ. Νταλάρα, προκειμένου να καθοριστούν με διμερείς…. διαπραγματεύσεις οι όροι του κουρέματος, αν είναι δυνατόν!!! Δηλαδή η Γερμανία άφησε το αδύναμο ελληνικό πολιτικό σύστημα να αναμετρηθεί για το θέμα αυτό, με το πανίσχυρο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Έτσι βλέπουμε τους πανίσχυρους τραπεζίτες να πιέζουν το ψοφοδεές πολιτικό προσωπικό, προκειμένου, όχι μόνο να αποφύγουν να υποστούν κούρεμα των απαιτήσεών τους, αλλά να μετατρέψουν το κατ’ ευφημισμόν κούρεμα σε δικό τους κέρδος. Επιζητούν μεγάλα επιτόκια, μεγάλες εγγυήσεις και προπαντός επιζητούν να μετατρέψουν τις ιδιωτικές τους απαιτήσεις, σε ισάξιες των διακρατικών δανείων που έχει λάβει το πολιτικό μας σύστημα από την τρόϊκα, με αγγλικό δίκαιο, ξένα δικαστήρια, εμπράγματες ασφάλειες κ.λ.π..    

Σε ότι δε αφορά το νέο δάνειο και κυρίως τη μεγάλη δόση των 90 δις ευρώ, αυτά ήδη έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται από τη Γερμανία, με τέτοιο εκβιαστικό τρόπο, ώστε με όχημα το ντόπιο σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, να επιτύχει το ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας (δημόσιας και ιδιωτικής), την εξαθλίωση και την υποδούλωση του ελληνικού λαού.

Αυτή είναι η πραγματική απόφαση της 27ης Οκτωβρίου, την οποία η Γερμανία απαγόρευσε να τεθεί έστω σε δημοψήφισμα από τον ελληνικό λαό. 



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη