14 Δεκ 2011

Συμπεράσματα από τη δημοσκόπηση της ALCO για το KONTRA

Αυτό είναι μέσα σε λίγες λέξεις το συμπέρασμα μιας ακόμη δημοσκόπησης, που δίνει στη Νέα Δημοκρατία σαφές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου. Η ψαλίδα της διαφοράς ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να μεγαλώνει αποκαλύπτει έρευνα της Alco για το Kontra Channel. 

Η ΝΔ προηγείται με 8,5% και λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου 21,4% έναντι 12,9% του ΠΑΣΟΚ. Εντυπωσιακή είναι η δυναμική που...
έχει αποκτήσει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, που συγκεντρώνει 6,9% και είναι πίσω από το ΚΚΕ (9,3%), αφήνοντας πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ (6%) και το ΛΑΟΣ (5%). Εντυπωσιακό και το ποσοστό της αποχής (15,8%).

Η αρνητική γνώμη των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση (έγινε το διάστημα 6-12/12) υπερισχύει της θετικής. Πιο... συμπαθής πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται ο Φώτης Κουβέλης (35% θετικές γνώμες και 56% αρνητικές), με τον Αντώνη Σαμαρά να ακολουθεί (26%-66%) και τον Γιώργο Παπανδρέου να είναι και πάλι τελευταίος, με 86% αρνητικές γνώμες και μόλις 11% θετικές... 

 Όσο για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές, το 40% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η καλύτερη περίοδος είναι «όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες». Μοιρασμένες οι γνώμες (39% θετικές και 40% αρνητικές) για τον Λουκά Παπαδήμο, ενώ όσον αφορά στο εσωκομματικό μέτωπο στο ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες θεωρούν ότι πρέπει να εκλεγεί νέος πρόεδρος, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να θεωρείται ο καταλληλότερος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη