21 Δεκ 2011

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν από το απόγευμα θα επικρατήσουν στη Θεσσαλονίκη. Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ καταιγίδες ενώ χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα ορεινά και ημιορεινά του νομού.
Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και
από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από μηδέν έως 8 βαθμούς κελσίου.
Το κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί και την Πέμπτη με βροχές, καταιγίδες, χιόνια σε όλα τα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές, αρχικά της δυτικής Μακεδονίας και βαθμιαία και της υπόλοιπης Μακεδονίας, της Θράκης και από το βράδυ της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Σταδιακή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ιδιαίτερα στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
Το βράδυ, ωστόσο, στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Στα βόρεια οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βοριάδες και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία όμως και μέχρι το βράδυ οι νότιοι άνεμοι θα περιοριστούν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν βοριάδες που πιθανώς πρόσκαιρα στα πελάγη να φθάσουν τα 9 μποφόρ.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
• Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη