12 Δεκ 2011

Και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ήθελε να "λουφάρει" το στρατό με πλαστά χαρτιά

30.000 ευρώ η ταρίφα της απαλλαγής
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν διαβιβασθεί από το Τμήμα Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας στις Αρχές της Νότιας Αφρικής... συνελήφθη την 8-12-2011 στη Νότια Αφρική, ο 63χρονος γιατρός του ΝΙΜΙΤΣ Μανώλης Νιώτης για τον οποίο είχε εκδοθεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης. Ο γιατρός με βεβαιώσεις του έκρινε ηθοποίούς όπως ο..
Παπακαλιάτης, "ανίκανους" [ι5] να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατία" της 12-12-2011, η "ταρίφα" του απότακτου ταξίαρχου του Υγιεινομικού, για τη διεκπεραίωση ήταν 30.000 ευρώ και ο "πελάτης" δεν παρουσιαζόταν καν στην Ανώτατη Υγιεονομική Επιτροπή.

Η υπόθεση όμως είναι παλιά!
Παπακαλιάτης και Νιώτης, είχαν απασχολήσει τον τύπο και τον Μάιο του 2009.
Θυμίζουμε την είδηση από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης δικάστηκε για την στρατιωτική θητεία
21 Μαϊου 2009, 07:31

Δεν γλίτωσε τελικά την καμπάνα ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, για το παλιό του «αμάρτημα» που αφορούσε την απαλλαγή του από το Στρατό. Επτά χρόνια μετά τις πολυσυζητημένες και ανεπιτυχείς προσπάθειές του προκειμένου να μην ντυθεί στα χακί και αφού υπηρέτησε κανονικά τη θητεία του, ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης έπεσε βαρύς στον γνωστό ηθοποιό.

Τριάντα μήνες ήταν η ποινή φυλάκισης που του επεφύλαξε το Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, κρίνοντάς τον ένοχο για τα αδικήματα της χρήσης πλαστού εγγράφου και ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία. Ο ηθοποιός κάθισε μόνος του στο εδώλιο την περασμένη Δευτέρα, αν και ένας εκ των συγκατηγορουμένων του ήταν ο πατέρας του Μανώλης Παπακαλιάτης (και οι δύο εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Καραμανλή), ο οποίος τελικά αθωώθηκε για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην πλαστογραφία, αλλά και ο γιατρός Εμμανουήλ Νιώτης, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, για πλαστογραφία γνωμάτευσης.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο απέρριψε το νομικό ισχυρισμό της υπεράσπισης του δημοφιλούς ηθοποιού και σεναριογράφου, αλλά και του συγκατηγορούμενου του γιατρού, σύμφωνα με τον οποίο «η επίδικη γνωμάτευση ήταν πιστοποιητικό κατά την έννοια του νόμου υπαγόμενο στην προνομιούχο εκδοχή πλαστογραφίας που ως τιμωρούμενη μέχρι ένα έτος παραγράφετο το αξιόποινό της σύμφωνα με τον ειδικό νόμο 3346 του 2005». Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είχε σεμνή παρουσία μέσα στο δικαστήριο και απολογούμενος ισχυρίσθηκε πως εκείνη την επίδικη περίοδο αντιμετώπιζε όντως προβλήματα υγείας και πίστευε ότι δικαιούταν την απαλλαγή.

«Ο Εμμανουήλ Νιώτης ήταν γιατρός μου, γνώριζε το πρόβλημά μου και με είχε βεβαιώσει ότι δικαιούμαι απαλλαγής. Εγώ δεν ήξερα και δεν είχα χρόνο λόγω γυρισμάτων εκείνη την περίοδο ννα ασχοληθώ με το θέμα και απλά εμπιστεύθηκα την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε και δεν συμμετείχα» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης παρακολούθησε με κατεβασμένο το κεφάλι την αναφορά στην ιστορία που τον ενέπλεξε με τη Δικαιοσύνη και ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου του 2002. Εκείνη την ημέρα ο ηθοποιός έλαβε στα χέρια του απόφαση της επιτροπής απαλλαγών του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, την οποία κατέθεσε στο στρατολογικό γραφείο του Ηρακλείου στην Κρήτη για να μην παρουσιαστεί στον Στρατό. Ακολούθησε έρευνα από την οποία προέκυψε ότι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ουδέποτε πέρασε από την επιτροπή απαλλαγών του νοσοκομείου και ότι πολύ απλά το χαρτί που κατέθεσε ήταν μια πλαστογραφημένη απόφαση ενός άλλου στρατεύσιμου! Αποδείχθηκε, δηλαδή, πως με ένα απίστευτο κόλπο-grosso ο ηθοποιός είχε κατορθώσει να κριθεί ότι είναι ακατάλληλος στράτευσης (Ι5) χωρίς όμως ποτέ να εξετασθεί, αλλά και να ακολουθήσει το... προβλεπόμενο δρομολόγιο φρουραρχείο - στρατιωτικό νοσοκομείο - επιτροπή απαλλαγών.

Η υπόθεση, που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αποκαλύφθηκε από τη δημοσιογραφική έρευνα η οποία παράλληλα είχε ξεσκεπάσει ένα ολόκληρο «κύκλωμα λούφας» που είχε στηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εφοδίαζε -έναντι αδράς φυσικά αμοιβής- με απαλλαγές πελάτες κυρίως από τον αθλητικό και καλλιτεχνικό χώρο. Πριν από την τακτική Δικαιοσύνη ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είχε παραπεμφθεί για το ίδιο αδίκημα και στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη που τον είχε καταδικάσει.

Κλεφτοδήμος: Το κύκλωμα έχει πλοκάμια σε όλο το Στράτευμα

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Κλεφτοδήμος, δικηγόρος του πρώην διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του ΝΙΜΤΣ (αποστρατεύθηκε με το βαθμό του ταξιάρχου το 2004) Εμμαννουήλ Νιώτη, υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε η παραμικρή ποινικώς αξιόλογη εμπλοκή του εντολέα του στην "υπόθεση Παπακαλιάτη"».

Στην αγόρευσή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Νιώτη (ο οποίος εδώ και χρόνια βρίσκεται στο εξωτερικό), υποστήριξε με έμφαση την ανυπαρξία οιουδήποτε ενοχοποιητικού σε βάρος του εντολέα του στοιχείου από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που ετέθη στην κρίση του δικαστηρίου, τονίζοντας πως ο γιατρός σε καμιά περίπτωση δεν ήταν εκείνος που συνέταξε την πλαστή γνωμάτευση και πως ατυχώς εμφανίζεται ως μόνος εμπλεκόμενος στο κύκλωμα που δρούσε παράνομα και είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε όλο το Στράτευμα.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η δίκη Παπακαλιάτη είχε αναβληθεί έξι φορές, ενώ αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε προς το δικαστήριο να επιβάλει στους κατηγορούμενους την επιεικέστερη ποινή των 15 μηνών για κάθε πράξη. Παπακαλιάτης και Νιώτης άσκησαν έφεση, η οποία έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

αλλά και ακόμη παλιότερα, 11-1-2007 !

29 και γόνοι επωνύμων, σήμερα στο Πλημμελειοδικείο

Είκοσι εννέα άτομα, ανάμεσά τους και γόνοι γνωστών οικογενειών, καθώς και ο καταζητούμενος στρατιωτικός γιατρός Εμμ. Νιώτης δικάζονται σήμερα από το Δ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας για «χρήση πλαστού και υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως» που, σύμφωνα με τις κατηγορίες, αφορούν παράνομες διεργασίες προκειμένου να αποφύγουν τη στράτευση.

Η υπόθεση είχε πάει στον εισαγγελέα, όπως και άλλες, το καλοκαίρι του 2005, οπότε και διενεργήθηκε ποινική προκαταρκτική εξέταση με κατάληξη την παραπομπή σε δίκη των είκοσι εννέα.

Κατηγορούμενοι είναι οι:

Παύλος Αβραμίδης του Συμεών, 
Δ. Βαλτσάνης, 
Κων/νος Βενιζέλος του Γεωργίου, 
Θεμιστοκλής Γεωργαντάς του Δημητρίου, 
Γεώργιος Γκοτζαγέωργης του Κωνσταντίνου, 
Θεόδωρος Δημητρίου του Νικήτα, 
Αλέξανδρος-Απόστολος Δημόπουλος του Γεωργίου, 
Λεωνίδας Διάκονος του Κωνσταντίνου, 
Ελ Χαμπασί Μωχάμετ του Μαχμούτ, 
Αλέξανδρος-Μάρκος Κακλαμάνης του Σωκράτη, 
Διονύσης Καλαφάτης του Αγγελου-Γεράσιμου, 
Αλέξανδρος Καλλαντζής του Χαράλαμπου, 
Λουκάς Καρνής του Κωνσταντίνου, 
Βασίλης Κολοβός του Ιωάννη, 
Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, 
Εμμανουήλ Νιώτης, 
Απόστολος Οικονομίδης του Αγγέλου, 
Σωτήρης Παπαντωνόπουλος-Μαντόπουλος του Λεωνίδα, 
Σταύρος Παπαντωνόπουλος-Μαντόπουλος του Λεωνίδα, 
Χριστόφορος Παυλίδης του Εφιμ, 
Θωμάς Πολυδωρόπουλος του Γεωργίου, 
Θεόδωρος Πολυκανδριώτης του Σπυρίδωνα, 
Θεοδόσιος Ρουσέλης του Ιωάννη, 
Κάρολος Σπασσώφ του Συμεών, 
Ιωάννης Σπυράκης του Δημητρίου, 
Νικόλαος Τηλιακός του Σωτηρίου, 
Θαλής Χαϊδόπουλος του Ομήρου, 
Ελευθέριος Χαΐτογλου, 
Σπυρίδων Χαρισιάδης του Ευαγγέλου. 
Η δίκη των Χριστ. και Εμμ. Παπακαλιάτη, Εμμ. Νιώτη και Κων. Καραμούντζου για δύο περιπτώσεις πλαστογραφίας, χρήση πλαστού και ηθική αυτουργία σε νόθευση εγγράφου έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 2 του ερχόμενου Μαρτίου στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη