14 Δεκ 2011

«Θεσσαλονίκη και ΜΜΕ: Η ενημέρωση σε κρίση;»

Η εκδήλωση της παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ –Οικολογία στην Πράξη με θέμα: «Θεσσαλονίκη και ΜΜΕ: Η ενημέρωση σε κρίση;» Την αποτύπωση της εικόνας της ενημέρωσης στην πόλη επιχείρησε χθες, σε εκδήλωση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, η παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – Οικολογία στην Πράξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε μία συζήτηση με θέμα: «Θεσσαλονίκη και ΜΜΕ: Η ενημέρωση σε κρίση;» και στόχο, όπως είπε ο..
δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Χρήστος Μάτης, να αναδειχθεί ότι «η ενημέρωση δεν είναι θέμα των δημοσιογράφων, αλλά όλης της κοινωνίας».
Το γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο γιατρός και Blogger Πανος Ζέρβας, μέλος του ΠΣ των Οικολόγων Πράσινων, ενώ τις κεντρικές εισηγήσεις έκαναν ο συγγραφέας Πάνος Θεοδωρίδης, ο γιατρός και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Τσάμης και ο δημοσιογράφος Όμηρος Ταχματζίδης. 
Στη συζήτηση, παρενέβη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο τομεάρχης των μέσων ενημέρωσης της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου. 

Παρεμβάσεις έκαναν: 
Ο Μιχάλης Αλεξανδρίδης, διευθυντής σύνταξης της εφ. «Θεσσαλονίκη», πρώην γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 και μέλος του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ 
Ο Δημήτρης Ασπροπούλης, δημοσιογράφος, υπεύθυνος του Salonicanews 
Ο Στέφανος Διαμαντόπουλος, του Ράδιο Θεσσαλονίκη 
Ο Ίνδικτος, γνωστός παλαιός blogger 
Ο Γιώργος Κύρτσος, εκδότης της FREESUNDAY 
Ο Ντίνος Κωστόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Διαφημιστών 
Η Μαρίνα Πελτέκη, δημοσιογράφος και μέλος των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 
Ο Νίκος Πετρουλάκης, δημοσιογράφος του EUROPE ONE 
Η Χριστίνα Χαλεπλίδου, αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ 
Ο Αστέρης Μασούρας, των νέων μέσων 
Ο Φίλιος Στάγκος, γενικός διευθυντής της ΔΕΠΕ 
Η Ανγκέλα Αρμπελάεθ, ανταποκρίτρια ξένου τύπου στη Θεσσαλονίκη 

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν, Θανάσης Παπάς και Κωνσταντίνος Ζέρβας, η δημοτική σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Σοφία Ασλανίδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χάρης Αηδονόπουλος, Λάζαρος Ζαχαριάδης, Ανθή Σαλαγκούδη, Θέμης Σεβαστιάδης και Χρήστος Ελευθεριάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, Νίκος Χρυσόγελος, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα ευρωβουλευτή τον Ιανουάριο, η Ελεάννα Ιωαννίδου, εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων και ο Στράτος Σιμόπουλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Σε επιστολή του προς τον κ.Μάτη, ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο, Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος ήταν εκτός Θεσσαλονίκης, ανέφερε: «ως βουλευτής ήδη κινούμαι, και με άλλους συναδέλφους – βουλευτές, για τα θέματα του κλάδου. Θα σε παρακαλούσα να συζητήσουμε από κοντά τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τη σημερινή συζήτηση.» 
Ήδη ο επικεφαλής των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει απαντήσει στον κ.Γκιουλέκα, θέτοντας κάθε ενημέρωση στη διάθεση του. Η συζήτηση μεταδόθηκε διαδικτυακά χάρη στη βοήθεια της ΕΣΗΕΜΘ και ειδικά του τεχνικού υπευθύνου. Αλέξανδρου Ντονούδη και την παρακολούθησαν 160 συνδεδεμένοι χρήστες. Μετά από επεξεργασία, τα πρακτικά της εκδήλωσης, θα κατατεθούν σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη