6 Δεκ 2011

Τα χάνουμε τα δημόσια έσοδα πατριώτη...

Μείον εξακολουθεί να είναι το δημόσιο ταμείο, παρά τις έκτακτες εισφορές και την καταβολή του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, αφού το Νοέμβριο τα έσοδα μειώθηκαν κατά...13,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, ενώ στο 11μηνο σημείωσαν πτώση 5%, αντί για αύξηση 0,9% που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Το Νοέμβριο εισπράχθηκαν 3,7 δισ. ευρώ, έναντι 4,3 δισ. τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Με δεδομένη πλέον την πορεία των εσόδων, το έλλειμμα είναι πιθανό να ξεπεράσει το 9% του ΑΕΠ, που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί από το οικονομικό επιτελείο απαιτείται να εισπραχθούν 8,3 δισ. ευρώ μέσα σε 90 ημέρες, ώστε τελικά το Ταμείο να κλείσει με 51 δισ. ευρώ έσοδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα Νέα, το υπουργείο Οικονομικών περιμένει να εισπράξει από τη ΔΕΗ περίπου 700 εκατ. ευρώ της πρώτης δόσης από το ειδικό τέλος ακινήτων, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένονται 1,2 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας και επιπλέον 300 εκατ. ευρώ από ημιυπαίθριους και αυθαίρετα.

Σε αυτά προστίθενται περίπου 150 εκατ. ευρώ από το ΕΤΑΚ 2009 για το οποίο σχεδιάζεται η αποστολή εκκαθαριστικών έως 20 Δεκεμβρίου. Έτσι μαζεύονται περί τα 2,3 δισ. ευρώ και αναζητούνται επιπλέον 6 δισ. ευρώ, μέρος των οποίων αποτελεί τη φυσιολογική ροή μηνιαίων εσόδων, η οποία μήνα με τον μήνα φθίνει υπό το βάρος της διογκούμενης ύφεσης, της ανεργίας και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων.



Newsroom ΔΟΛ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη