31 Δεκ 2011

Το ινστιτούτο καταναλωτή μηνύει τη ΔΕΗ για τις εξοντωτικές αυξήσεις

Το Νέο ΙΝΚΑ μετά το μποϋκοτάζ που πραγματοποίησε στις 15 Δεκεμβρίου ενάντια στις εξοντωτικές αυξήσεις της ΔΕΗ τώρα προχωρά και σε άσκηση συλλογικής αγωγής κατά της εταιρείας.

Το Νέο ΙΝΚΑ κάνει πράξη την δέσμευση του για άσκηση συλλογικής αγωγής κατά της ΔΕΗ, προκειμένου να μην ισχύσουν οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια. Τόσο εμείς όσο και χιλιάδες απλοί πολίτες, όλοι εκείνοι που έσπευσαν να συνυπογράψουν την αγωγή, θεωρούμε τις πρακτικές της ΔΕΗ απέναντι στους καταναλωτές, άδικες και αδικαιολόγητες. Ιδιαίτερα όταν η ΔΕΗ αποφασίζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε νέο ενεργειακό σκουπιδότοπο με τις επενδύσεις που κάνει σε λιθάνθρακα.
Η ΔΕΗ παίρνει τα λεφτά των Ελλήνων καταναλωτών και τα χρησιμοποιεί όχι για αναπτυξιακούς λόγους όπως κατ’ επίφαση ισχυρίζεται αλλά για να καταπατά τις υποχρεώσεις της χώρας μας απέναντι στο Πρωτόκολλο του Κιότο, που προβλέπουν και επιβάλλουν τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Κανένας σεβασμός στον Έλληνα καταναλωτή, στον Έλληνα πολίτη, στο περιβάλλον.
Στις 14 Μαρτίου μία μέρα πριν την «Παγκόσμια ημέρα καταναλωτή» το Νέο ΙΝΚΑ δεν μένει με δεμένα τα χέριαπροχωρά έμπρακτα και συνεχίζει τον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας. Μετά την προσφυγή μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη θα προσφύγουμε και στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αυτά έγραφε το νέο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, επί Καραμανλή, τον Φεβρουάριο του 2008. Από τότε είναι το άρθρο που μόλις διαβάσατε. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε. Τότε που όλοι ούρλιαζαν για τις αυξήσεις του 0% μέχρι τις 800 kwh και 6% για τις επόμενες. Σήμερα που οι αυξήσεις είναι 10% για όλους, οι καταναλωτικές οργανώσεις, ξέχασαν τον ακτιβισμό.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη