9 Δεκ 2011

Συγχώνευση ΕΟΜΜΕΧ από το ΕΤΕΑΝ: Η Σκανδαλώδης προσπάθεια για τη Σωτηρία Ημετέρων

Καταργούν τον άχρηστο ΕΟΜΜΕΧ, αλλά μεταφέρουν όλο το προσωπικό του, περίπου 100 υπαλλήλους στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (πρώην ΤΕΜΠΜΕ), που λειτουργεί μια χαρά με 40 υπαλλήλους! (στον ΕΟΜΜΕΧ το 90% και πλέον των υπαλλήλων είναι ΠΑΣΟΚοι)

Μέχρι πότε θα συνεχίζονται τα κυβερνητικά καραγκιοζιλίκια; Μέχρι πότε θα κρυβόμαστε πίσω από..
το δάχτυλο μας;

Ποια εφεδρεία και μειώσεις της Δημόσιας Σπατάλης πουλάνε στον κόσμο;

O ίδιος ο Βενιζέλος εμπαίζει την Τρόικα και την Ευρωπαϊκή ένωση, καθώς υπέγραψε το ΦΕΚ 2542 με ημερομηνία 7 Νοεμβρίου 2011, δηλαδή 4 μέρες πριν ορκιστεί ο Παπαδήμος!

Ο ΕΟΜΜΕΧ έχει 60 εργαζόμενους που έχουν ειδικότητες άσχετες με το ΕΤΕΑΝ όπως μηχανικοί, γεωλώγοι, υφάντρες και δασκάλες χειροτεχνίας και κλωστοϋφαντουργίας!

Τι θα τις κάνει άραγε τις υφάντρες και τους γεωλόγους το ΕΤΕΑΝ που ασχολείται με Εγγυήσεις και Δάνεια επιχειρήσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων;

Με την απόφαση της 7ης Νοεμβρίου στη πραγματικότητα καταργείται η ΕΤΕΑΝ ΑΕ και «ανασταίνεται» ο ΕΟΜΜΕΧ. Κι αυτό διότι εξαιτίας της εγκυκλίου Αριθ. Πρωτ.: ΔΙΠΙΔΔ/Β.10 Ε.Ε./ 2 /οικ.22225 με ημερομηνία 8/11/2011 του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης, η συγχώνευση ΕΟΜΜΕΧ & ΕΤΕΑΝ στέλνει στην εφεδρεία το 50% του προσωπικού της ΕΤΕΑΝ ΑΕ!

Το προσωπικό της ΕΤΕΑΝ ΑΕ αποτελείται από άρτια καταρτισμένο προσωπικό στο αντικείμενο της οικονομικής ανάλυσης επιχειρήσεων, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων είναι τα 35 έτη.

Στον ΕΟΜΜΕΧ ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 55 έτη και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών προσλήφθηκαν τη δεκαετία του 1980.

Δηλαδή αντί να εκσυγχρονιστεί, τελικά ο συγχωνευμένος φορέας οδηγείται στη ΓΗΡΑΝΣΗ και στην Παρακμή.

Η τραγική κατάληξη λοιπόν θα είναι πως αν δεν αλλάξει αυτή η πρωτόγνωρα επικίνδυνη και επιπόλαιη απόφαση, σε ένα μήνα από σήμερα, η ΕΤΕΑΝ ΑΕ θα έχει μόνο 23 εργαζόμενους που θα γνωρίζουν τις εργασίες του φορέα, ενώ άλλοι 100 (που θα προέρχονται από τον ΕΟΜΜΕΧ) θα πληρώνονται μεν, αλλά θα είναι άσχετοι με τις εργασίες της εταιρείας!

Και η ερώτηση που γεννάται ευλόγως είναι: Γιατί έκλεισε ο ΕΟΜΜΕΧ; Για να δημιουργήσουμε έναν νέο ΕΟΜΜΕΧ; Με το ίδιο προσωπικό και τα ίδια αδιέξοδα;

Τι έχει να απαντήσει άραγε ο κ. Βενιζέλος που έλαβε αυτή την απίστευτα κακή απόφαση για το μέλλον της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη