30 Δεκ 2011

"Ώρα να επιστρέψεις στο Ισραήλ", καμπάνια που διχάζει τους Εβραίους

Ένα σύνολο από διαφημίσεις με μότο "Time to return to Israel" (ώρα να επιστρέψεις στο Ισραήλ), που δημιούργησε η κυβέρνηση του Ισραήλ και απευθύνονται στους Αμερικανοεβραίους, δημιουργεί αντιδράσεις στους τελευταίους.
Οι διαφημίσεις υποδηλώνουν ότι οι Εβραίοι της Αμερικής, χάνουν τη θρησκευτική τους ταυτότητα από την επαφή τους με τους Χριστιανούς της Αμερικής και ιδιαίτερα τα νεαρά παιδιά και για αυτό τους καλούν να επιστρέψουν στο Ισραήλ για να...
διατηρήσουν τη θρησκεία τους.

Σε ένα βίντεο της σειράς, ένα μικρό κοριτσάκι συνομιλεί με τους παππούδες του στο Ισραήλ, οι οποίοι το ρωτούν "τι γιορτάζουμε" και το κοριτσάκι απαντά προς απαγοήτευση των Εβραίων παππούδων "Χριστούγεννα"! (αντί του Menorah, που υποδηλώνει το κηροπήγιο πίσω από τους παππούδες).
Στη συνέχεια, το Υπουργείο Μετανάστευσης του Ισραήλ, προειδοποιεί: "Θα παραμείνουν Ισραηλινοί, τα παιδιά τους όχι. Βοηθήστε τους να επιστρέψουν στο Ισραήλ".



Σε μια άλλη διαφήμιση, μια Εβραία υποδέχεται σπίτι της τον φίλο της, έχοντας κεριά και χαμηλό φωτισμό, επειδή τιμά την ημέρα των νεκρών (Yom Hazikaron). Ο Χριστιανός φίλος της, νομίζει ότι η κοπέλα θέλει να δημιουργήσει ρομαντική ατμόσφαιρα και το Υπουργείο σημειώνει: "θα παραμένουν Ισραηλινοί, αλλά οι σύντροφοί της δεν θα τους καταλαβαίνουν".
javascript:void(0)

Εκτός από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, το Ισραήλ, γέμισε με αφίσες πολλές πόλεις της Αμερικής, όπως το Hollywwod με σκοπό να πείσουν τους απόδημους Ισραηλινούς να επιστρέψουν στη "μητέρα γη".
Ο βραβευμένος Εβραίος αρθρογράφος Jeffrey Goldberg χαρακτήρισε την διαφημιστική εκστρατεία "προσβλητική" και "γελοία" για τους Αμερικανοεβραίους.

περισσότερα για το πρόγραμμα Time to return to Israel στο http://www.moia.gov.il/Moia_en/ReturningHomeProject/

30-12-2011/  taxalia.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη