29 Δεκ 2011

Το αστείο συνεχίζεται... Ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τη Σ.Τ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ

Σαν κακόγουστο αστείο μοιάζει η εμμονή ορισμένων συνδικαλιστών, που ξέχασαν πώς είναι να εργάζεσαι, καθώς και η εμμονή αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που λησμόνησαν πολύ σύντομα τις υποσχέσεις τους απέναντι στους ψηφοφόρους τους, να εμπαίζουν μια ολόκληρη κοινωνία.
            Το γνωστό σίριαλ που επαναλαμβάνεται δυο φορές το χρόνο, κάθε Χριστούγεννα και..
Πάσχα, από μια μικρή μερίδα συνδικαλιστών που αντιδρούν στη λειτουργία των βρεφικών και παιδικών σταθμών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, έχει πλέον χάσει όλες σχεδόν τις μονάδες… τηλεθέασης!
            Είναι ομολογουμένως πρωτοφανές το γεγονός ότι επιμένουν να αρνούνται να αφουγκραστούν τις ανάγκες της κοινωνίας.
            Επιτέλους, εργαζόμενοι δεν είναι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν έχουν μόνο αυτοί δικαιώματα. Ειδικά την τρέχουσα κρίσιμη περίοδο, αυτοί που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, την υποαπασχόληση, την ανασφάλιστη εργασία κ.λπ. είναι οι απασχολούμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι και αντιμετωπίζουν πιεστική την ανάγκη να εμπιστευτούν τα παιδιά τους σ’ έναν οργανωμένο δημόσιο φορέα, όπως είναι ο δήμος. Και η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών εκλέγεται από τα λαό για να στηρίζει τους πολίτες, να ικανοποιεί τις ανάγκες τους και ειδικά των ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.
Επιπλέον, ποια λογική νομιμότητας, ηθικής και δεοντολογίας αναφέρει ότι στους δήμους το 95% των εργαζομένων έχουν δυνατότητα να παίρνουν κανονική άδεια 25 ημέρες το χρόνο, αλλά κάποιοι άλλοι να απαιτούν οι ημέρες αυτές να είναι  60 ή 65! Και εδώ ουδείς λόγος περί προκλήσεως!
Είναι φαρισαϊσμός και υποκρισία κάποιοι να δηλώνουν ότι αγωνίζονται δήθεν για τα δικαιώματα των δημοτικών υπάλληλων, αλλά ουσιαστικά να εργάζονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα!
            Οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών και νομίμως λειτουργούν και προς όφελος της μισθοσυντήρητης οικογένειας. Η απόπειρα ορισμένων να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη είναι κατακριτέα και απαράδεκτη.
Εξίσου απαράδεκτες είναι και οι καταγγελίες τους που αφορούν, για παράδειγμα, την αύξηση των ωρών απασχόλησης από 6 σε 8, απόφαση που δεν έλαβε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών αλλά η πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων!
            Σε ό,τι αφορά, τέλος, τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών οι οποίοι μετέχουν ενεργά στις καλά μεθοδευμένες κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, οφείλουν να τοποθετηθούν δημοσίως αν τάσσονται υπέρ των δικαιωμάτων των συμπολιτών που τους εξέλεξαν κι αν είναι υπέρ των ανοιχτών παιδικών σταθμών ή όχι; Ας πάψουν να εκτίθενται με αναφορές σε δήθεν παραπλάνησή τους από τη δημοτική αρχή, λες και δεν διαθέτουν νου και αντίληψη ή, πολύ χειρότερα, δεν έχουν καμία επαφή με το σφυγμό και τα προβλήματα της κοινωνίας.

            Η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών δεν υπαναχωρεί όσες κινητοποιήσεις κι αν γίνουν, όσες απειλές ή προπηλακισμούς κι αν δεχθεί… Ο ρόλος του δήμου είναι να σέβεται την κοινωνία που εξαρχής του ανέθεσε ένα κορυφαίο έργο: να είναι χρήσιμος στο πλάι της και να μην αναλώνεται στο να μετρά στο ημερολόγιο πόσες μέρες άδειας δικαιούται χωρίς να έχει καν εργαστεί!
            Η κοινωνία βλέπει, κρίνει και η ιστορία καταγράφει.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη