11 Δεκ 2011

«Εμμονικοί χρονικοί περιορισμοί»

Τάδε έφη Ντόρα η γλωσσοπλάστις. Και μ’ έστειλε να ψάχνω στα λεξικά, μήπως και εντοπίσω τη λέξη «εμμονικός» ως παράγωγο του «έμμονος». Άκαρπη η έρευνα. Χαμένος χρόνος. Απλώς εμπέδωσα για πολλοστή φορά ότι όλο το πλουτοκρατικό κατεστημένο, η καθεστηκυία τάξις της χώρας βγαίνει εν..
χορώ και εξορκίζει τις εκλογές.
Σιγά μη δώσουν φωνή στον λαό. 
Υφήρπαξαν το χρίσμα την 04.10.2009 και κάνουν ό,τι θέλουν για να τον σώσουν, λέγοντάς του ότι αυτός «δεν δικαιούται δια να ομιλεί». Ακριβώς όπως του έλεγε επί μία επταετία ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, τον οποίο πολέμησαν όλοι τούτοι οι πολιτικοί για να πάρουν απλώς τη θέση του. Να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη. Ηρωϊκή αντίσταση, έντονη αντιχουντική δράση με λόγια και κροτίδες εξαργυρωμένη στη συνέχεια με πλούτη και οφίκια. Πρώτες μούρες για το σοσιαλισμό και το παραμύθιασμα του απλού εργαζόμενου λαού. Όλοι οι άλλοι για τον μεσαίο χώρο και την αριστεροδεξιά παπαριά. 
Τον γύψο τον ονόμασαν κοινοβουλευτική Δημοκρατία και ανέθεσαν στον Άκη να τον περιτυλίξει και στεγνώσει σωστά, ώστε να μην κουνιέται τίποτε, έναντι αδρότατης υποβρύχιας μίζας. Έτυχε να έχει σχέση με υποβρύχια. Θα μπορούσε να ήταν και αεροπλανική. Τη σκυτάλη είχε παραλάβει για κάποιο διάστημα και ο Μητσοτάκης με την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και τα λοιπά. Του Καραμανλή του φόρτωσαν όλες τις αμαρτίες τους. Αυτά επέτασσε και επιιτάσσει το εργολαβοπολιτικό κατεστημένο. Ας πρόσεχε με τις οχιές που διατήρησε γύρω του. 
Και ήλθε ο μεγάλος Εξολοθρευτής, τον οποίο δήθεν ανέτρεψαν την 11.11.2011 οι κοπτόμενοι για τον λαό. Στη θέση του έβαλαν τον Λουκά και έδωσαν τον λόγο τους να δώσουν τον λόγο στον λαό την 19η Φεβρουαρίου 2012. Μόλις έπεσαν, όμως, οι υπογραφές άρχισαν να φέρνουν δυσκολίες. 
Είναι πολυτέλεια οι εκλογές, πώς να το κάνουμε! Γιατί, λοιπόν, έχει γίνει έμμονη ιδέα σε ορισμένους, όπως ο Σαμαράς; Όχι και τόσο έμμονη θα έλεγα. Το συζητάει κι’ αυτός. Ίσως να καθυστερήσουμε μερικές εβδομάδες λένε μερικά πρωτοκλασάτα στελέχη του [το «κλασάτο» άραγε από το classis ή από το κλάσεις;]. Δεν πειράζει. Πού να τρέχουμε τώρα! Τόσα έξοδα και σπατάλες δεξιά κι’ αριστερά σε όλα τα λαμόγια αυτής της χώρας, δεν είναι ώρες και για εκλογικά έξοδα. Αμαρτία για το θεό. 
Η «εμμονική» ματαιοδοξία και ανικανότητα θα σας φάει ρε θεομπαίχτες. Έχετε διαλύσει τα πάντα. Αφήστε τουλάχιστον τη γλώσσα μου ήσυχη. Όσο για σένα κυρία Ντόρα μου, αν δεν είχαν δολοφονήσει τον Παύλο, θα μαγείρευες τώρα ντολμαδάκια και ντορίτος. Ναι εσύ που δεν καταπιανόσουν με οποιοδήποτε θέμα, αν δεν τελούσε εν γνώσει των δημοσιογράφων. Το μόνο που σε ενδιέφερε ήταν να μην μάθουμε κάτι που μας ενδιέφερε και όχι να ασχοληθείς με αυτό το κάτι. Θα καταπιανόσουν, όμως, μόλις διέρρεε. Για τέτοιο πολιτικό κεφάλαιο μιλάμε. 
 Γιωργάκης-Αντωνάκης-Καρατζαφύρερ-Κωστής-Ντόρα-Δρακουμέλ και έπεται συνέχεια. Το ρόστερ δεν έχει συμπληρωθεί. Υπάρχουν κενές θέσεις για όσους είναι απελευθερωμένοι από «εμμονικούς» περιορισμούς. Από αύριο αρχίζουν audition Μπόμπολας και Αλαφούζος. Τελική επεξεργασία Παπαχελάς και Ψυχάρης. 

 Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη