13 Δεκ 2011

Συνελήφθησαν κλέπτοντες οπώρας

Ίσως είναι κουραστικό να γράφουμε για τους πρώην, νυν και, ελπίζω, όχι μελλοντικούς βουλευτές που έσπευσαν να διεκδικήσουν τα αναδρομικά τους, μη τυχόν και εισπράξουν οι δικαστές περισσότερα από αυτούς. Δεν αντέχω, όμως, να μην ενώσω το δικό μου ουρλιαχτό στην κατακραυγή που σηκώθηκε με το άκουσμα της είδησης. Μόλις αποκαλύφθηκαν οι διεκδικήσεις τους έσπευσαν να..
παραιτηθούν δήθεν και να ψελλίσουν δικαιολογίες της πλάκας που δεν θα τολμούσε να αρθρώσει ο πιο φτωχός εργάτης αυτής της χώρας. Για τέτοιο αντριλίκι μιλάμε.
Σας θυμάμαι που κατακρίνατε π.χ. τη Μενεγάκη, επειδή εισπράττει επίδομα πολύτεκνης. Καλά κάνει ρε γομάρια. Το επίδομα εξυπηρετεί κάποιο σκοπό. Δεν είναι ελεημοσύνη για τους φτωχούς πολύτεκνους. Είναι βραβείο για όλους αυτούς που φέρνουν πολλές ζωές στην πατρίδα είτε είναι πλούσιοι είτε είναι φτωχοί. 
Σε θυμάμαι ρε Παυλίδη να μου κουνάς το δάχτυλο από βήματος της Βουλής απολογούμενος για τις λαμογιές σου και εγώ να θέλω να βρίσκομαι μπροστά σου να βάλω το δάχτυλό σου εκεί που ξέρεις. Ποιος ξέρει πώς κατάφερες να απαλλαγείς με την ισχνή πλειοψηφία του κόμματός σου συνεπικουρούντος τού άρθρου 86 του Συντάγματος. Και τώρα να ζητάς και αναδρομικά. 
 Και συ ρε Κεφαλογιάννη που καταδικάστηκες για ηθική αυτουργία σε ψευδομαρτυρία. Αφού άντεξες, ὀμως, τέτοια ατίμωση, στα αναδρομικά θα κώλωνες; Και συ και συ και συ .. Όλοι εσείς θα ξεκοκκαλίζατε τα αναδρομικά σε μερικά χρόνια, αν δεν είχε αποκαλυφθεί σήμερα η διεκδίκησή σας. 

Ας δεχθώ ότι είχατε ένα δικαίωμα και το ασκήσατε σε ανύποπτο χρόνο. Πριν καταφέρει ο Γιωργάκης και η παρέα του το τελειωτικό χτύπημα στη χώρα μου. Όταν, όμως, είδατε αυτή τη χώρα να υποφέρει και μάλιστα εξ αιτίας σας, όταν είδατε τον συνταξιούχο να χάνει τη μισή σύνταξή του, όταν είδατε τη νεολαία να υποβιβάζεται σε νεολαία των 500 ευρώ, όταν είδατε τις στρατιές των ανέργων, όταν είδατε τις χιλιάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν, όταν είδατε τους ανθρώπους να ψάχνουν για αποφάγια στους κάδους απορριμμάτων, όταν ακούσατε ότι μαθητές λιποθυμούν, επειδή δεν έχουν να φάνε κολατσιό, δεν αισθανθήκατε ρε τομάρια την ανάγκη να εκχωρήσετε τις απαιτήσεις σας έστω στο Ταμείο του Πετσάλνικου, όπου ο αφελής μπόμπιρας πρόσφερε τον κουμπαρά του; Ναι, αυτός ο μπόμπιρας που δεν φαίνεται να έχει μέλλον εξ αιτίας σας. Τόσο ανάλγητοι, συμφεροντολόγοι και βολεψάκηδες είσθε; 

Και μετά θέλετε να πεισθώ ότι υπηρετήσατε και υπηρετείτε την πατρίδα, ότι υπηρετείτε εμένα. Την πάρτη σας υπηρετείτε χαμένα κορμιά. Άκου κει, το νόμιμον είναι και ηθικόν!!! Μια ζωή την ίδια καραμέλα ρε καραγκιόζηδες; 

 Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη