27 Δεκ 2011

ΕΙΠΑ - ΞΕΙΠΑ , υπογραφή ….ΓΙΛΜΑΖ

( εμπρησμών συνέχεια !!). 
 του Βλάση Γωγούση 
 Δεν ξέρω που θα καταλήξει η τερατώδης αποκάλυψη του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας «περί εμπρησμών των Ελληνικών δασών », ξέρω όμως ότι τα στοιχεία που θα παραθέσω θ` ανάψουν καινούργιες ….φωτιές !! Από το 1998 μέχρι το 2005,δηλαδή ΜΈΣΑ ΣΕ 8 ΧΡΌΝΙΑ,...
ΔΙΚΆΣΘΗΚΑΝ 1339 ΕΜΠΡΗΣΤΈΣ , εκ των οποίων οι 1326 καταδικάστηκαν από 1 έως 5 χρόνια φυλακή. Από αυτούς οι 893 καταδικάστηκαν με αναστολή (αν δηλαδή μέσα σε 3 χρόνια δεν ξανασυλληφθούν δεν τρέχει τίποτα) και των υπόλοίπων 445 μετατράπηκε η ποινή τους σε Ευρώ (=3 Ευρώ την ημέρα = χίλια ΕΥΡΩ τον χρόνο και ….ξεμπερδέψαμε !!!!!) Τέλος , μόνο ΕΝΑΣ ΑΠ` ΌΛΟΥΣ ,καταδικάσθηκε σε ΒΑΘΜΌ ΚΑΚΟΥΡΓΉΜΑΤΟΣ ! Ξέρετε πόσοι βρίσκονται στις φυλακές γιατί χρωστάν στο ΙΚΑ 2 η 3000 Ευρώ::., αμέτρητοι !.

 Το καλύτερο το άφησα για το,… τέλος : ¨ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 3 ΕΜΠΡΗΣΤΈΣ ΉΤΑΝ ..ΥΠΌΤΡΟΠΟΣ (είχε ξανασυλληφθεί δηλαδή , πάλι , για… εμπρησμό !!!). ( τα στοιχεία παραθέτει στη σελίδα του ,στο Facebook ο καλός μου φίλος ΚΩΣΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ). 
 Θα έλεγα ότι ο Νόμος θα έπρεπε ν` αλλάξει επί το αυστηρότερο, μέχρι που να γίνει όμως αυτό θα πρότεινα οι εμπρηστές όταν μεταφέρονται στον τόπο του… εγκλήματος για την απαραίτητη αναπαράσταση , να παραδίνονται στους πυρόπληκτους για…. ολιγόλεπτη φιλοξενία (έτσι λέγεται το… κοντοσούβλι, στη Θεσσαλία !). 

 Σημ. πριν λίγο άκουσα στην τηλεόραση ότι ο Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου διέταξε αναψηλάφηση όλων των υποθέσεων εμπρησμών των τελευταίων ετών . Περιχαρής ρώτησα έναν διαπρεπή φίλο μου νομικό τι σημαίνει αυτό και μούπε : Από νομικής απόψεως αυτό σημαίνει ……… «τρέχα γύρευε !»). 

Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη