13 Δεκ 2011

Για ποια ανταγωνιστικότητα;

Δεν περνάει μέρα που να μη μας υπενθυμίζουν οι Γερμανοί κατακτητές και το ντόπιο υπηρετικό προσωπικό τους, ήτοι το εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα, ότι δεν είμαστε ανταγωνιστικοί, εξ ου και πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα, φορολογικά και μη. Το έργο έχουν αναλάβει εργολαβικά οι ειδικοί προς τούτο pashockoneocons συνεπικουρούμενοι από τα σκυλάκια του ΛΑΟΣ που έχουν ξεσκιστεί να..
γλείφουν κοκκαλάκια εξουσίας, αλλά και από τα φωτεινά μυαλά της ΝΔ που ακούνε στο όνομα Αβραμόπουλος και Δήμας [τί μπορεί κανείς να περιμένει από ένα κόμμα που έχει Αντιπροέδρους αυτού του διαμετρήματος και μάλιστα δύο].

Και ερωτώ: σε τι δεν είμαστε ανταγωνιστικοί; 

Τί είναι αυτό που παράγουμε και είναι ακριβό, με αποτέλεσμα να μην είμαστε ανταγωνιστικοί; Δεν είμαστε ανταγωνιστικοί με ποιόν; Η αγροτική παραγωγή έχει διαλυθεί με βάση την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Αγοράζουμε λεμόνια Αργεντινής, μήλα Χιλής, ντομάτες Ιταλίας, αγγουράκια Ισραήλ, πατάτες Αιγύπτου κ.λπ. Οι ηλεκτρικές συσκευές Pitsos είναι Siemens, οι φωτεινοί σηματοδότες στις διασταυρώσεις, οι ηλεκτρικοί συρμοί, τα περισσότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν είναι Siemens, Opel, VolksWagen, Audi, Mercedes, Skoda. Φωτογραφικές μηχανές, κάμερες, σεσουάρ, τσιμπιδάκια εισάγονται. Carrefour και Lidl έχουν εξαπολύσει την τελική επίθεση για να κατασπαράξουν τον τελευταίο μπακάλη και μανάβη της γειτονιάς, αλλά και τις ελάχιστες αλυσσίδες Supermarket που παραμένουν ελληνικές. 

Η οικονομία μας είναι πλέον καθαρά μεταπρατική και οι νταβατζήδες απλώς εισάγουν και πουλάνε. Ουδέν παράγουν. Ελάχιστες επιχειρήσεις παραμένουν σε ελληνικά χέρια και μας κάνουν υπερήφανους. Και στέκονται καλά χωρίς να έχουν παραπονεθεί για έλλειψη ανταγωνισμού, ουδέ σκέφτονται να μετακομίσουν στη Βουλγαρία. Έλλειψη ανταγωνισμού παρατηρείται μόνον εκεί, όπου έχουν βάλει πόδι τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια. 
Ας θυμηθούμε τον μακαρίτη Δρίτσα και τον νικηφόρο αγώνα του κατά της Nestle. Ας θυμηθούμε, όμως, και τον «βασικό μέτοχο» διαβάζοντας στην olympia.gr τη συγκλονιστική περιληπτική αφήγηση του πολέμου των νταβατζήδων κατά του Καραμανλή. Διαβάστε να δείτε για ποιόν ανταγωνισμό αγωνίζεται η Ευρώπη. Για ποιά έλλειψη ανταγωνισμού μάς κατηγορούν. Ευτυχώς, πάντως, που απλοποιούνται οι διαδικασίες στα δικαστήρια. Σωστό είναι να χωρίζουν τα ζευγάρια τόσο απλά όπως παντρεύονται. Ακόμα καλλίτερο θα είναι να εισαγάγουμε το Αιγυπτιακό repudium. 

Να αρκεί το «σε χωρίζω» τρις και να έχει επέλθει διάζευξη. Και επειδή έχουμε ισότητα φύλων, να ισχύει τούτο τόσο για τον άνδρα όσο και για τη γυναίκα. Έτσι, οι δικηγόροι θα απελευθερωθούν και θα έχουν χρόνο να ασχολούνται με όσους συλλαμβάνει η Οικονομική Αστυνομία επί φοροδιαφυγή για να αποδειχθεί ότι το Δημόσιο τους χρωστάει πολύ περισσότερα από όσα του οφείλουν εκείνοι. 
Να μειωθούν και οι αμοιβές των δικηγόρων. Και των συμβολαιογράφων. Οι υπηρεσίες τους να κοστίζουν λιγότερο επ’ ωφελεία του πολίτη, αφού ο μισθός του τελευταίου θα έχει συρρικνωθεί τόσο που θα πρέπει να υπάρχουν γι’ αυτόν διαθέσιμοι πάμφθηνοι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, οι οποίοι έτσι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ζουν σε ευπρεπή κατοικίες και να έχουν ευπρεπή γραφεία. Και επειδή δεν θα έχουμε όλοι αυξημένη φοροδοτική ικανότητα, το κράτος δεν θα εισπράττει πολλούς φόρους, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν νοσοκομεία, σχολεία, συγκοινωνίες. Αλλ’ αυτό δεν έχει καμμία σημασία, αφού θα λειτουργούν οι αυτοκινητόδρομοι των νταβάδων για να σεργιανάνε οι ελάχιστοι που θα έχουν απομείνει με αυτοκίνητο και να βάζουν βενζίνη στα ελάχιστα βενζινάδικα των νταβάδων που θα έχουν απομείνει. 

Α, θα υπάρχουν και οι εταιρείες ταξί όπως τις οραματίζεται ο κ. Ραγκούσης με πάμφθηνο κόμιστρο. Αλήθεια 14.12.2011 σήμερα και ο νόμος πρέπει να ψηφισθεί σε μία εβδομάδα. Ποιος θα επικρατήσει τελικώς; Ο νταβάς του Ρέππα, ο νταβάς του Ραγκούση ή ο νταβάς του Βορίδη; Μας κρατάνε σε αγωνία και δεν το αντέχω. 
 Να μη μείνουμε, όμως, εκεί. Να μειωθεί και το κέρδος των φαρμακείων, ώστε να μειωθεί η τιμή του φαρμάκου επ’ ωφελεία του πολίτη. Να ανοίξει το ωράριο των φαρμακείων, ώστε να εξουθενωθούν οι φαρμακοποιοί σαν τον Βενιζέλο και να κλείσουν τα φαρμακεία τους δίνοντας τη θέση τους σε αλυσίδες φαρμακείων που θα απασχολούν νέους των € 400. Όλες οι τιμές κάτω. Το ίδιο και οι άνθρωποι. 

Δεν μπορώ να πιστέψω πως όλα αυτά δεν γίνονται αντιληπτά από αυτά τα γομάρια που μας κυβερνούν δυο χρόνια τώρα καταπατώντας το Σύνταγμα και τις ζωές μας. Ασφαλώς και γίνονται. Οι επιλογές τους είναι συνειδητές, διότι έχουν κάνει τη μπάζα τους για να ζήσουν και τα εγγόνια τους. Η Ελβετία νάναι καλά κι’ ας λένε ό,τι θέλουν κι’ ας κάνουν ότι κάνουν ο Γιωργάκης, ο Αντωνάκης, ο Καρατζαφύρερ, ο Ράιχενμπαχ και η Μέρκελ. Τσιμέντο να γίνει. Για μια πατρίδα μη ανταγωνιστική θα σκάσουμε τώρα; Να τα θυμούνται όλ’ αυτά όμως. 

 Σωτήριος Καλαμίτσης
Δικηγόρος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη