11 Δεκ 2011

Πώς αποκαλύφθηκε το κύκλωμα απαλλαγών "επωνύμων" από το στρατό

Όπως ξέρετε, οι μισοί "επώνυμοι" δεν έχουν υπηρετήσει τη στρατιωτική τους θητεία. Από αυτούς οι μισοί έχουν απαλλαγεί νόμιμα, επειδή είναι (όντως ) ψυχασθενείς ή ομοφυλόφιλοι ή το πιό συνηθισμένο, επειδή είναι βουτυρόπαιδα και φοβούνται να κοιμηθούν με άλλους. Ναι, αυτή είναι η σημαντικότερη αιτία που κάποιοι ζητούν να απαλλαγούν ! Το διαπίστωσα ο ιδιος, όταν ..
είχα την "αρμοδιότητα" κάποτε, καμιά 40αριά υποψήφιων για Ι5, στο ΚΕΠ της Θήβας. Εζησα μαζί τους από 15 έως 30 μέρες, μέχρι να πάρουν το "τρελόχαρτο" και έμαθα πολλά για αυτούς που ζητούν οριστική απαλλαγή. Είδα από τι πάσχει ο καθένας. Σας βεβαιώνω ότι το σημαντικότερο πρόβλημά τους, είναι ο τρόμος της συμβίωσης. Φοβούνται να κοιμηθούν με άλλους στον ίδιο θάλαμο. Τέλος πάντων, είναι δύσκολες καταστάσεις και καλά κάνουν και τους απαλλάσσουν. Σωστά τους απαλλάσσουν.

Οι μισοί λοιπόν έχουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Άλλοι τόσοι όμως απαλλάσσονται παράνομα,  χωρίς καν να εξεταστούν από γιατρούς. Βασικά, έχουν ψυχο-σεξουαλικά προβλήματα, τα οποία δεν θα ήθελαν να μοιραστούν με τους στρατιωτικούς γιατρούς, για αυτό και κατέφευγαν σε κυκλώματα, που τους εξασφάλιζαν με πλαστά χαρτιά την απαλλαγή, χωρίς αυτοί να εμφανιστούν πουθενά.

Τέλος, μερικοί από τις λινάτσες που δεν υπηρέτησαν το έκαναν για να μη χάσουν λεφτά από τη δουλειά τους κι αυτοί είναι οι χειρότεροι όλων.

Φ.Μ.

Διαβάστε πώς αποκαλύφθηκε το κύκλωμα, από μια σύμπτωση:
(από το onalert.gr ΚΑΙ olympia.gr)

Επειδή πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το πως αποκαλύφθηκε το κύκλωμα παράνομων πιστοποιητικών σε καλλιτέχνες για απαλλαγή από τη στράτευση ,θα σας αποκαλύψουμε όλη την αλήθεια.
Στην οποία εμπλέκονται δύο δημοσιογράφοι,ένας στρατηγός κι ένας από τους καλλιτέχνες. 
Ούτε το παραδικαστικό έπαιξε ρόλο ,ούτε είχαν πάρει μυρωδιά οι κυβερνώντες! 
 Το 2004 ,πρόεδρος της Επιτροπής Απαλλαγών στο 401 ήταν ένας ταξίαρχος και μετέπειτα στρατηγός του υγειονομικού. Σε μία συζήτηση που είχε με δημοσιογράφο του στρατιωτικού ρεπορτάζ η κουβέντα ήρθε στους καλλιτέχνες και ο αξιωματικός ανέφερε το όνομα πάρα πολύ γνωστού πρωταγωνιστή τηλεοπτικού σήριαλ της εποχής,λέγοντας ότι όπου να ΄ναι με βάση την ηλικία του θα πρέπει να παρουσιαστεί στο στρατό. Ο δημοσιογράφος που εργαζόταν και σε Κυριακάτικη εφημερίδα ,έγραψε ένα πολύ μικρό σχόλιο για τον πρωταγωνιστή ,αναφέροντας ότι η πατρίδα σύντομα τον καλεί. 
 Ο τηλεοπτικός Στέφανος Χίος ,που εκείνη την εποχή έκανε εκπομπή μεσημέρι “έπιασε” το σχόλιο, πήρε ρώτησε στο ΓΕΣ κι από εκεί βλέποντας τα χαρτιά τους του είπαν ότι ο πρωταγωνιστής, έχει απαλλαγεί από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις λόγω ασθένειας. Το μετέδωσε. Ο ταξίαρχος που ήταν …φαν του Στέφανου Χίου ,το άκουσε και παραξενεύτηκε. Σκέφτηκε ότι δεν μπορεί να έχει περάσει τέτοιο όνομα από το νοσοκομείο και να μην έχει γίνει ντόρος. “Νοσοκόμες, γιατροί, ασθενείς, όλοι σπεύδουν να βγάλουν φωτογραφίες μ΄ όσους καλλιτέχνες περνάνε από δω. Μ΄ αυτόν θα γινόταν χαμός”, είπε στο φίλο του το δημοσιογράφο.
Πήρε και κάποια τηλέφωνα σε συναδέλφους του ρώτησε, κανείς δεν θυμόταν το παραμικρό για τον συγκεκριμένο. Έτσι από περιέργεια , έφθασε μέχρι το στρατολογικό γραφείο της Κρήτης στο οποίο ήταν εγγεγραμένος ο καλλιτέχνης. Του είπαν ότι έχει απαλλαγεί και ο ταξίαρχος ζήτησε να του στείλουν τα χαρτιά. Μπίνγκο! Με το που τα πήρε στο χέρι του και μετά από μία πρόχειρη έρευνα κατάλαβε ότι ήταν πλαστά. Πήγε στο ΓΕΣ, ενημέρωσε κι έτσι ξεκίνησε η ιστορία. Όπως καταλαβαίνετε στην Ελλάδα , μόνο από τύχη γίνονται όλα. Ακόμη και οι αποκαλύψεις 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη