[απάντηση στο σημερινό δημοσίευμα της έγκριτης, τρόπος του λέγειν, εφημερίδος «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», η οποία εμφανίζει τον πρωθυπουργό ως μεγάλο ηγέτη (μού θύμισε κάτι από Μεγάλο Τιμονιέρη {Μάο Τσε Τουγκ} ή Μεγάλο Κανωνιέρη {ΓΑΠ})]
Αλήθεια, τι θα γινόταν αν οι έγκυροι δημοσκόποι μας έθεταν αυτό το δίλημμα στον ελληνικό λαό; Μήπως ο Λουκάνικος θα αναδεικνυόταν καταλληλότερος για ο,τιδήποτε;
Στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου συμπυκνώνονται οι τελευταίες προσπάθειες του ..
πολιτικού κατεστημένου, ήγουν του εργολαβοπολιτικού συμπλέγματος, να διασώσει τους πιστούς υπηρέτες του, ιδίως δε αυτούς που επί 2 χρόνια τώρα ρίπτουν στην πυρά 11.000.000 ψυχές ψευδόμενοι καθημερινώς και ασυστόλως, κατ’ επέκταση δε τον εαυτό τους.
Ανέλαβε ο Λουκάς, απρόσκλητος από τον ελληνικό λαό, να μας σώσει, στην ουσία, όμως, να διασώσει τους δανειστές μας.
Από την άλλη μεριά ο Λουκάνικος, ελλείψει άλλου ηγέτη, αποτελεί τη φιγούρα που συμπυκνώνει την αντίσταση του ελληνικού λαού στα ανάλγητα μέτρα που έχουν λάβει μέχρι σήμερα οι σοσιαληστρικές κυβερνήσεις.
Οι λακέδες, βέβαια, των δάνειων δυνάμεων θα θεωρήσουν ιεροσυλία την ανάδειξη του Λουκάνικου σε σύμβολο του αγώνα του λαού και καταλληλότερο του Λουκά.
Τους θυμίζω απλώς ότι κάποια εποχή είχεν αναδειχθεί καταλληλότερος ο ΓΑΠ, οπότε γιατί να μην είναι σήμερα ο Λουκάνικος;
Ο Υπουργός Επικρατείας, πρώην Σύμβουλος Επικρατείας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Λουκά είναι πολεμική κυβέρνηση και επειδή όλοι οι υπουργοί έχουν ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα, το οποίο υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, θα πράξουν ό,τι επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον.
Υπενόησε, προφανώς, ότι αν το δημόσιο συμφέρον το επιβάλλει, η θητεία της σημερινής κυβέρνησης θα παραταθεί. Εκείνο που δεν μας διευκρίνισε είναι ποιός θα κρίνει τί είναι δημόσιο συμφέρον εν προκειμένω και αν αυτό το συμφέρον μπορεί να εξυπηρετηθεί καλλίτερα από κάποια άλλη κυβέρνηση. Επίσης, δεν μας διευκρίνισε τί πρόκειται να γίνει, εάν παρατηρηθεί διάσταση απόψεων μεταξύ πολεμικής κυβέρνησης και λαού ως προς το τί είναι δημόσιο συμφέρον και τί δέον γενέσθαι.
Αυτά ως προς τον κ. Σταυρόπουλο, ο οποίος παραιτήθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας για να αναλάβει καθήκοντα νομικού συμβούλου του Γεώργιου Παπανδρέου, ενόσω ο τελευταίος ήταν πρωθυπουργός, αποκαλύπτοντας έτσι τις πολιτικές προτιμήσεις του, οι οποίες ασφαλώς και δεν τον άφηναν ανεπηρέαστο κατά την από μέρους του έκφραση δικαιοδοτικής κρίσης επί σοβαρών ζητημάτων μεγάλου πολιτικού ενδιαφέροντος, όπως είναι π.χ. το κύρος του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
Ακριβώς όπως ο νυν Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Πικραμμένος, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη διατηρώντας τη δικαστική έδρα του, για να μην ξεχνιόμαστε.
Θα αποφασίσουν, λοιπόν, τα 3 κόμματα αν θα πάμε σε εκλογές την 19.02.2012 ή μερικές εβδομάδες ή μερικούς μήνες αργότερα ή ακόμη και τον Οκτώβριο του 2013. Φαίνεται ότι οι εκλογές βλάπτουν πολύ σοβαρά το εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα και τις έδρες των 157, 156, 155, 154, 153 pashockneocons, αλλά και εκείνων του ΛΑΟΣ, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς την αναβολή της προσφυγής στην κάλπη με την ελπίδα ότι ο λαός έχει ασθενή μνήμη και θα λησμονήσει τα καμώματά τους.
Ουδείς εξ αυτών έχει διάθεση να αναβαπτισθεί στα νάματα της λαϊκής εντολής, αφού επί 2 χρόνια εξουθένωσε τους ψηφοφόρους του. Ουδείς αναλογίσθηκε το κακό που έχει κάνει πετώντας το υστέρημα, κυριολεκτικώς, του λαού στον πράσινο πίθο των Δαναΐδων. Όλα καλώς καμωμένα. Κι’ ας επιβληθούν πρόσθετοι φόροι για να ισοφαρίσουν τις σπατάλες τους υπέρ «ημετέρων». Για τέτοια αναλγησία μιλάμε.
Κι’ ο ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου; Ο Αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων όρισε τον Λουκά Στρατηγό για να ηγηθεί της πολεμικής κυβέρνησης. Προφανώς έχουμε πόλεμο. Μόνο που κυβέρνηση και λαός βρίσκονται σε αντίθετα στρατόπεδα. Πρόκειται για ιδιότυπο εμφύλιο μεταξύ των αδούλωτων το φρόνημα Ελλήνων και του ελληνίζοντος εργολαβοπολιτικού συμπλέγματος. Μεταξύ Λουκάνικου και
Λουκά. Έτσι ακριβώς συνέβαινε και επί 7ετίας.
Το κατά το Σύνταγμα δημόσιο συμφέρον μας έλεγε τότε, κ. Σταυρόπουλε, ο κ. Γεωργαλάς πως υπηρετούν οι ΄Ενοπλες Δυνάμεις. Μην χρησιμοποιείτε, λοιπόν, άστοχες, κατ’ επιεική χαρακτηρισμό, παρομοιώσεις. Πείτε ότι καταπατάτε το Σύνταγμα τοις των αφεντικών σας ρήμασι πειθόμενοι, για να εκτιμήσουμε, τουλάχιστον, την ειλικρίνειά σας. Ότι καταπατάτε το Σύνταγμα που υποτίθεται ότι υπηρετήσατε ευόρκως ως δικαστής.
Όσο για σας κ. Πρωθυπουργέ, μη μας υπενθυμίζετε τα λόγια του μεγάλου Τζων Κέννεντυ. Έχουμε κάνει πολλά για την πατρίδα. Προ πάντων οι σημερινοί συνταξιούχοι που ανασυγκρότησαν την Ελλάδα μετά τη γερμανική κατοχή για να δουν τις συντάξεις κομμένες από τα τσιράκια των ίδιων κατακτητών. Μαζέψτε τους υποστηρικτές σας και πείτε σ’ αυτούς να αφήσουν την παρτίδα και να κάνουν αυτοί κάτι για την πατρίδα.
Σωτήριος Καλαμίτσης