20 Δεκ 2011

Λέτε να καταφέρουν να πουλήσουν ξανά τη σοσιαλιστική πραμάτεια;

Τα λεγόμενα "σοσιαλιστικά" κόμματα, σε όλο τον κόσμο, είναι μια εφεύρεση των καπιταλιστών (κυρίως των τραπεζιτών) για να αποτελούν ανάχωμα στην πραγματική αριστερά. Πλέον και ο τελευταίος κάτοικος αυτού του πλανήτη και ειδικά της Ελλάδας, κατάλαβε ότι στην πράξη "σοσιαλιστικό" κόμμα, σημαίνει ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ απετέλεσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ακραίας δεξιάς πολιτικής, που κανένα κόμμα από αυτά που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιά ή κεντροδεξιά...
θα τολμούσε να επιβάλλει.
Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει πλέον κανένα ιδεολογικό χαρακτηριστικό, ούτε τα στελέχη του βρίσκονται εκεί επειδή τους ενώνει η κοινή ιδεολογία για "κοινωνικό κράτος" ή εναντίον της "ΕΟΚ των μονοπωλίων" κι άλλα φούμαρα. Βρίσκονται εκεί γιατί η εταιρεία τους, τους δίνει την ευκαιρία να αναρριχώνται στην εξουσία. Μόνο για αυτό.
Στη Ν.Δ. τα πράγματα είναι λίγο χειρότερα. Εντάξει, δεν είναι τόσο δεξιό κόμμα όσο το ΠΑΣΟΚ, κινείται λίγο πιό αριστερά, αλλά αυτοί δεν βρίσκονται στη ΝΔ αποκλειστικά για να νέμονται την εξουσία. Είναι ψιλικατζήδες, που περιμένουν να γλείψουν κανένα κοκαλάκι, όταν ο σχηματισμός τους βρεθεί στην εξουσία.
Το κύριο χαρακτηριστικό του ΠΑΣΟΚ είναι ο καταστροφικός λαϊκισμός όταν είναι αντιπολίτευση και το ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων, όταν γίνεται κυβέρνηση.
Στην αντιπολίτευση φοράει την προβιά του υπερασπιστή των δικαίων του "μισθωτού και του συνταξιούχου", του υπερασπιστή και συνδικαλιστή κι όταν βγήκε στην εξουσία, διέλυσε τον λαό, διασώζοντας φυσικά τις τράπεζες. Όσο κυβερνούσε μας έλεγε πόσο αναγκαίο είναι το μνημόνιο. Σημερα όλοι γίνονται ..αντιμνημονιακοί !
Δεν πρόλαβε καλά καλά να χάσει ...ελαφρώς, τη διακυβέρνηση η εταιρεία ΠΑΣΟΚ Α.Ε. και αμέσως άρχισαν τις ....πασοκιές.
Αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Παπαδήμου δηλαδή.
Ο ένας μετά τον άλλο βγαίνουν με πύρινο φιλολαϊκό λόγο, να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, για "τον καημένο τον κοσμάκη που δεν αντέχει άλλες περικοπές". Παλιά μου τέχνη, κόσκινο, ο λαϊκισμός στην αντιπολίτευση.
Το ερώτημα όμως είναι απλό: γιατί να σας ξαναψηφίσει ο λαός; 
Για τη φιλολαϊκή σας φλυαρία όταν είστε στην αντιπολίτευση;
Γιατί; Για να κάνετε για μια ακόμη φορά αυτό που κάνετε πάντα; Δηλαδή, τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που λέτε ως αντιπολίτευση;
Πιστεύετε ότι ξέχασαν οι Έλληνες τόσο γρήγορα;
Μπορεί να έχετε και δίκιο. Μπορεί να βρεθούν κορόιδα που θα σας πιστέψουν ξανά....
Στο παραμύθι είστε πρώτοι. Στην πράξη δυσκολεύεστε, αλλά ποιός νοιάζεται για την πράξη σ΄αυτή τη χώρα; Ιδεολογικές μπαρούφες και "αγώνες" θέλει ο λαουτζίκος. Μασάει την προπαγάνδα, ψηφίζει και μετά βλαστημά. Αλλά σε χρόνο μηδέν ξεχνά το χοντρό δούλεμα και ξαναψηφίζει τους ίδιους παπατζήδες
Τι λέτε λοιπόν; Θα καταφέρουν οι παπατζήδες να φέρουν ακόμη μια φορά "τούμπα" τον ψηφοφόρο;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη