27 Δεκ 2011

Σίριαλ η προφυλάκιση Εφραίμ

Σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να διακομιστεί κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος παραμένει από την παραμονή των Χριστουγέννων φρουρούμενος στο κελί του στον Άγιον Όρος. Η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου παρουσιάζει...
σαφή βελτίωση σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καρυών που τον εξέτασε τη Δευτέρα, και η τελική απόφαση για τη μεταφορά του, με πλωτό η εναέριο μέσο, θα ληφθεί κατόπιν επανεξέτασης το πρωί της Τρίτης.

Η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους στηρίζει την ίδια στιγμή τον ηγούμενο Εφραίμ, ζητώντας επανεξέταση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκισή του.

Η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου θα επανεξεταστεί στις 10:00 το πρωί της Τρίτης και θα εκδοθεί νέο ιατρικό ανακοινωθέν, όπως δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής.

Ο κ. Δοκουσλής εξέτασε τη Δευτέρα τον ηγούμενο επισημαίνοντας ότι κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει σαφή βελτίωση, και εκτίμησε πως την Τρίτη θα είναι σε θέση να μεταφερθεί με πλωτό μέσο ή ελικόπτερο (ο Εφραίμ διεγνώσθη με λοίμωξη του αναπνευστικού, δισκοπάθεια και απορρύθμιση σακχάρου).

Οι συνήγοροι του ηγούμενου Εφραίμ παραπέμπουν στην ιατρικό γνωμάτευση, ώστε ο μοναχός να μεταχθεί στις φυλακές, όπως ορίζει ο νόμος και σύμφωνα με το ένταλμα που έχει εκδοθεί σε βάρος του.


Newsroom ΔΟΛ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη