8 Δεκ 2011

Απάντηση του Δ.Ασλανίδη στον Κ.Μπακατσή για το δήμο Σταυρούπολης

Ο Δήμαρχος Σταυρούπολης
Διαμαντής Παπαδόπουλος
Απάντηση προέδρου ΔΗΚΕ «ΙΡΙΣ», Δημήτρη Ασλανίδη, σε ανακοίνωση του προκατόχου του Κώστα Μπακατσή
(σύντομο ιστορικό: Ο Κώστας Μπακατσής, Πρώην Πρόεδρος Της ΔΗ.Κ.Ε. ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ‘ίρις', "κατήγγειλε" τον νυν δήμαρχο και τον νυν πρόεδρο, ότι έβαλαν εισιτήριο 5 ευρώ, σε θεατρική παράσταση του δήμου, ότι τα παιδιά σπούδαζαν την τέχνη με 10 € το μήνα και κατάργησαν αυτά τα μη κερδοφόρα τμήματα).

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη διοίκηση της..
Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΙΡΙΣ» του Δήμου Παύλου Μελά μέχρι σήμερα αφοσιώθηκα ολοκληρωτικά στην αναδιοργάνωσή της. Παρά τα δεκάδες προβλήματα που εντόπισα στη λειτουργία της επιχείρησης και παρά τις καταγγελίες που έφταναν καθημερινά στο γραφείο μου για τα πεπραγμένα του προκατόχου μου, επέλεξα το δρόμο της υπευθυνότητας. Θα μπορούσα να προχωρήσω σε δημοσιεύσεις και συνεντεύξεις τύπου για να ξεμπροστιάσω με περισσή ευκολία όσους εκμεταλλεύτηκαν την ψήφο των συμπολιτών μας. Θα ήταν λάθος. Οι πολίτες δεν μας επέλεξαν για να παίζουμε πολιτικά παιχνίδια εντυπωσιασμού. Τιμώρησαν με την ψήφο τους την προηγούμενη διοίκηση και ζήτησαν από εμάς να εργαστούμε για το καλό του τόπου.
Δυστυχώς κάποιοι, αγνοώντας την πραγματικότητα, έχουν το θράσος και την αυθάδεια να μιλούν ακόμη, εμπαίζοντας τους πολίτες. Με λύπη μου πληροφορήθηκα ότι ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΙΡΙΣ», Κ. Μπακατσής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία με κατηγορεί προσωπικά για το «καταστροφικό» μου έργο στην επιχείρηση. Αναφέρει επίσης ότι άφησε πλεόνασμα στην Ίριδα το ποσό των 180.000€. Τέλος μου προσάπτει κατηγορίες για το γεγονός ότι ορίσαμε το ποσό των 5€ ως εισιτήριο σε παράσταση της θεατρικής ομάδας «Εν δυνάμει» των ΑΜΕΑ του Δήμου μας.


Ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες


Ο κόσμος έχει σιχαθεί τα ψεύτικα λόγια όσων ξεδιάντροπα υποτιμούν τη νοημοσύνη του. Θεωρώ υποχρέωσή μου να απαντήσω, όχι για να προστατεύσω την πολιτική μου υπόληψη, αλλά για να γνωρίζουν οι πολίτες πόσο άδικη ήταν μαζί τους η προηγούμενη διοίκηση της επιχείρησης.
Ο κ. Μπακατσής αναφέρεται σε ένα λογιστικό πλεόνασμα ύψους 180.000€. Ποια είναι η αλήθεια;
Τα χρέη που άφησε στη νέα διοίκηση ο κ. Μπακατσής:

40.235,59€ προς τους προμηθευτές
62.501,50€ προς την Εφορία
57.782,35€ προς το ΙΚΑ
113.636.37€ προς τους πιστωτές
378.102,82€ για δάνεια

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μπακατσής άφησε χρέος στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση ύψους 652.258,63€.

Ας δούμε τώρα το «καταστροφικό» έργο στο οποίο προχωρήσαμε ως νέα διοίκηση.
Αφουγκραζόμενοι την αγωνία του κόσμου στο δυσμενέστατο οικονομικό τοπίο που έχει περιέλθει η χώρα μας αλλάξαμε άρδην την τιμολογιακή πολιτική της Ίριδας. Σε μία περίοδο «παχέων αγελάδων» ο κ. Μπακατσής αντί να ρίξει τις τιμές προς όφελος των πολιτών, τις κρατούσε στα ύψη. Σήμερα που οι επιδοτήσεις της επιχείρησης έχουν περικοπεί εμείς ρίξαμε τις τιμές αγνοώντας τις συνέπειες και προτάσσοντας το συμφέρον των συμπολιτών μας.
Αν υποθέσουμε ότι κάποιος δημότης επιθυμούσε να συμμετάσχει σε όλες τις πολιτιστικές δράσεις που παρείχε μέσω των προγραμμάτων της η επιχείρηση επί των ημερών του κ. Μπακατσή τότε θα έπρεπε να πληρώσει το ποσό των 14.397€. Σήμερα το κόστος αυτό έχει μειωθεί στις 11.045€. Η κοινωνική πολιτική που χαράσσουμε εκλαμβάνεται από τον κ. Μπακατσή ως καταστροφική.
Ο κ. Μπακατσής μας εγκαλεί γιατί ορίσαμε το ποσό των 5€ ως εισιτήριο στην παράσταση της θεατρικής ομάδας «Εν δυνάμει» των ΑΜΕΑ του Δήμου μας. Ποια είναι η αλήθεια;
Ο κ. Μπακατσής ζητούσε από τα ΑΜΕΑ που συμμετείχαν στη θεατρική ομάδα το ποσό των 230 ευρώ ετησίως. Κρίναμε απάνθρωπη αυτή την απαίτηση και εκμηδενίσαμε το ποσό. Σήμερα τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες συμμετέχουν εντελώς δωρεάν σε όλα τα προγράμματα της επιχείρησης. Τα έσοδα από την εν λόγω θεατρική παράσταση διατίθενται για τη διοργάνωση της επόμενης παράστασής τους.
Μέσα σε λίγους μήνες προχωρήσαμε σε ριζικές αλλαγές, καθιστώντας την Ίριδα, πρότυπο λειτουργίας Δημοτικής Επιχείρησης. Όσο κι αν αυτό πληγώνει τους προηγούμενους, αναδεικνύοντας την ανεπάρκειά τους, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο με γνώμονα το συμφέρον των συμπολιτών μας.
Δεν θα αναφερθώ στα δύο ευρωπαϊκά προγράμματα που αξιοποιούμε προσελκύοντας πόρους που αγγίζουν τα 2.000.000€, γεγονός πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Δήμου μας. Δεν θα αναφερθώ στις δεκάδες δράσεις που εντάξαμε στα προγράμματα της επιχείρησης δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συνδημότες μας να συμμετέχουν σε αυτές.

Κύριε Μπακατσή, κάνατε το λάθος να διαλέξετε την Ίριδα για να ασκήσετε αντιπολίτευση στη διοίκηση του Διαμαντή Παπαδόπουλου. Εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα στα μάτια των συμπολιτών μας. Πέσατε στο λάκκο που ο ίδιος ανοίξατε. Ανορθώνουμε τα ερείπια που αφήσατε. Οι πολίτες μας λένε ότι το κάνουμε με επιτυχία. 


Μας συγχωρείτε τώρα, έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας!


Πρόεδρος ΔΗΚΕ Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ»
Δημήτριος Γ. Ασλανίδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη