21 Δεκ 2011

"Στήριξη των οικογενειών" θυμήθηκαν τώρα οι Πασόκοι (αφού άλλος αποφασίζει!)

Αγαπητοί ΠΑΣΟΚοι βουλευτές, σας το ΄παμε πολλές φορές από αυτό εδώ το blog, ότι, όπου βλέπουμε να μας δουλεύετε με λαϊκισμό, θα γινόμαστε πολύ ..κακοί μαζί σας.  Σας εξηγήσαμε (και από κοντά σε πολλούς) ότι μισούμε θανάσιμα αυτό το παπατζηλίκι που έχει το ΠΑΣΟΚ και που διέλυσε τη χώρα: όταν δεν κυβερνάτε δηλαδή να είστε όλο χάιδεμα αυτιών και "φιλολαϊκές ιδέες και προτάσεις" κι όταν κυβερνάτε να παίρνετε κεφάλια με το κονσερβοκούτι. Όχι, ..
δεν ξεχάσαμε την ασύλληπτη ασυνέπεια σας τα 2 χρόνια της διακυβέρνησής σας, αλλά κυρίως δεν ξεχάσαμε τη λυσσαλέα αντιπολίτευση των 5,5 χρόνων, η οποία μας έπεισε να σας ψηφίσουμε και μας σ-κ-ί-σ-α-τ-ε- ! Ε, δεν θα την γλιτώσετε έτσι ρε κουφάλες ! Δεν θα σας επιτρέψουμε να μας ξανακοροϊδέψετε. Θα σας βγάλουμε τον αδόξαστο όπου βλέπουμε να πουλάτε λαϊκισμό, για να γίνεστε αρεστοί, τώρα που δεν κυβερνάτε και λέτε ξανά ό,τι θέλετε.

Η ΕΙΔΗΣΗ
Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο έστειλαν 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρώτο υπογράφοντα τον Κ. Καρτάλη και με θέμα “Πρόταση για ένα Πρόγραμμα Θετικών Δράσεων για τη Στήριξη των Οικογενειών”. Την επιστολή με τις προτάσεις τους κοινοποιούν παράλληλα σε 9 συναρμόδια υπουργεία. Επιτέλους μία κίνηση πρακτική, με συγκεκριμένες προτάσεις και άμεσες λύσεις! Πόσο χρειαζόμαστε τέτοιες παρεμβάσεις τέτοιες ώρες… (γράφει γελοιωδώς το πασοκικό σάιτ, από όπου αντιγράφουμε)
 Όπως επισημαίνεται στην επιστολή που συνοδεύει την πρόταση «Ορισμένα από τα μέτρα που εφαρμόζονται με στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση, προκαλούν πιέσεις στις οικογένειες και ανατρέπουν τον προγραμματισμό τους όπως αυτός είχε διαμορφωθεί με βάση διαφορετικά δεδομένα. Υπό αυτό το πρίσμα θεωρούμε ότι επείγει ένα πλαίσιο μέτρων που θα υποστηρίξει τις θετικές εκείνες δράσεις (affirmative action) οι οποίες είναι αναγκαίες για την αποκατάσταση της σταθερότητας στα νοικοκυριά αλλά και την ανακούφιση κοινωνικών ομάδων που δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την κρίση».
 Όπως σημειώνουν οι υπογράφοντες
«Τα είκοσι (20) μέτρα που προτείνονται δεν είναι υποχρεωτικά δημοσιονομικού χαρακτήρα, ενώ ορισμένα δεν είναι αναγκαίο να είναι μόνιμα, υπό την έννοια ότι ανάλογα με την πορεία αποκατάστασης της οικονομίας θα είναι δυνατή η επαναξιολόγηση της αναγκαιότητας τους. Στην πλειοψηφία τους τα μέτρα τα οποία προτείνονται αντανακλούν ρυθμιστικές παρεμβάσεις με τις οποίες επιδιώκεται η επιτάχυνση θεσμοθετημένων μέτρων ή επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής τους.»

 Τέλος οι Βουλευτές προτείνουν τη συγκρότηση Ομάδας Διοίκησης Εργου (Ο.Δ.Ε.) η οποία θα διασφαλίσει την οριζόντια διασύνδεση και συνέργεια των εμπλεκόμενων κατά περίπτωση φορέων. Στις προτάσεις που καταθέτουν μεταξύ άλλων υπάρχουν οι εξής: Η επέκταση της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2013. Αναστολή πλειστηριασμών κάθε ενυπόθηκου ακινήτου στην περίπτωση που αφορά ανέργους ή εργαζόμενους που ετέθησαν σε εφεδρεία ή προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα. Επέκταση του μέτρου της συνυπηρέτησης συζύγων και σε άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων πλην των δικαστικών και στρατιωτικών που ήδη ισχύει. Επέκταση του μέτρου των μετεγγραφών φοιτητών για οικογένειες με άνεργο ή εργαζόμενο σε εφεδρεία ή προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα. Επίλυση εκκρεμοτήτων που επηρεάζουν τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Μείωση των τελών και αντίστοιχη αύξηση των δόσεων για τακτοποίηση ημιυπαίθριων ή αυθαιρέτων σε οικογένειες που μέλος τους ανήκει στην κατηγορία ΑΜΕΑ ή υπάρχει άνεργος ή εργαζόμενο που ετέθη στη εφεδρεία ή προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή υπάρχει απώλεια εισοδήματος μεγαλύτερη του 25%.

 Αναλυτικά οι 27 παπατζήδες βουλευτές που υπογράφουν την πρόταση είναι οι εξής: Κώστας Καρτάλης, Άρια Αγάτσα, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Γιάννης Βλατής, Γιάννης Βούρος, Σοφία Γιαννακά, Νάντια Γιαννακοπούλου, Θανάσης Γικόνογλου,Σάββας Εμινίδης, Νίκος Ζωίδης, Εύα Καϊλή, Δημήτρης Καρύδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χαρά Κεφαλίδου, Οδυσσέας Κωσταντινόπουλος, Δημήτρης Λιντζέρης, Σπυροπάνος Μαργέλης, Σούλα Μερεντίνη, Άννα Νταλάρα, Θανάσης Οικονόμου, Παναγιώτης Ρήγας, Δημήτρης Παπουτσής, Νίκος Σαλαγιάννης, Παύλος Στασινός, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Ελπίδα Τσουρή, Τηλέμαχος Χυτήρης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη