1 Δεκ 2011

Έχουμε δασικές πυρκαγιές στη Βόρειο Ελλάδα αλλά (περιέργως) κανείς δε μιλά γι' αυτές!

Απο την Κυριακή βρίσκεται τυλιγμένη στις φλόγες η περιοχή Ωραίο στην Ξάνθη και μέχρι και Τετάρτη δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο. Αυτή είναι ήδη η δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Ελλάδα που αποδίδεται από τους ειδικούς στην έντονη ξηρασία. Μόλις δύο εβδομάδες πριν κατακάηκε το όρος του Αγίου Γερμανού στη Φλώρινα παρά τις προσπάθειες των 5 Canadair που επιχείρησαν. Σ' αυτήν μάλιστα έχασε τη ζωή του κι ένας πυροσβέστης, ενώ μία βδομάδα νωρίτερα πλήγηκε και η Νήσος Λέσβος. Και είναι φυσικό επακόλουθο ύστερα από έναν τόσο ξηρό Νοέμβριο να
εκδηλώνονται πυρκαγιές σε μεγάλα υψόμετρα.

Ακόμα και τώρα όμως, η ηγεσία της πολεμικής αεροπορίας παλεύει με νύχια και με δόντια να απομακρύνει ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη Μοίρα των Canadair που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη από το 2006 αφήνoντας την Βόρεια Ελλάδα ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ απροστάτευτη απ τις πυρκαγιές τους χειμερινούς μήνες.

Αν αναλογιστεί κανείς οτι η 383ΜΕΕΑ Μοίρα των Canadair αποτελεί την τελευταία Μοίρα αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας βορειότερα της Λάρισας, καταλαβαίνει οτι η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας αφήνει την Βόρεια Ελλάδα κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού.

Κι όλα αυτά γιατί οι κύριοι αυτοί ισχυρίζονται ότι μόνο (!!) το 5% των συνολικών πυρκαγιών συμβαίνουν κάθε χρόνο στην Βόρεια Ελλάδα.

Θυμούμενοι και την τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά στον Έβρο φέτος τον Αύγουστο, οι πολίτες της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και των νησιών του Βορείου Αιγαίου και του Βορείου Ιονίου, διερωτώμεθα γιατί η πολιτεία επιτρέπει να γίνει κάτι τέτοιο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη