18 Δεκ 2011

Όλη η Ελλάδα ένας Τσάκας

Παρακολουθώ και εγώ αναγκαστικά το serial «Τσάκας» διαβάζοντας τους τίτλους είτε των αναρτήσεων στα blogs είτε των περιπαικτικών, αλλά και σοβαρών, σχολίων στον Τύπο και στα ΜΜΕ γενικότερα ως μέρος των αθλητικών ειδήσεων των βοθροκάναλων ή των ραδιοφώνων. Υπάρχει ή δεν υπάρχει ο
εμίρης που επιθυμεί να αγοράσει τον Παναθηναϊκό και αντιπροσωπεύεται από τον ΚΥΡΙΟ Τσάκα κατά δήλωση του τελευταίου;
Για να «παίζει» το θέμα κάποιοι πρέπει να δείχνουν ενδιαφέρον είτε πραγματικό είτε τεχνητό. Δεν μπορεί να μην είναι έτσι. Αναλύσεις και κόντρα αναλύσεις από δημοσιογράφους, οι οποίοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις κινήσεις Τσάκα και να μας πουν αν υπάρχει ή δεν υπάρχει ο πρίγκηψ, αν έστειλε ή δεν έστειλε πληρεξούσιο, αν έκανε ή δεν έκανε το έμβασμα κ.ο.κ.
Το θέμα «πουλάει». Ασχολούμεθα με τον Τσάκα, δηλαδή το δένδρο, και χάνουμε την ουσία που μας αφορά, δηλαδή το δάσος. Δεν ασχολούμεθα με την αλητεία που μας κυβερνά. Μας διαφεύγει η ερμηνεία των κινήσεων της πολιτικής αλητείας. Ο Τσάκας μπροστά μας με τον σωματότυπο του Βενιζέλου και του Πάγκαλου δεν μπορεί να προϊδεάζει θετικά, αλλά παρακολουθούμε τα βήματά του. Έχει κλασική εμφάνιση λαμόγιου. Κανένας πρώτ’ απ’ όλα δεν μας είπε τί δουλειά κάνει αυτός ο τύπος. Πώς πορίζεται τα προς το ζην. Πώς ανεδύθη στην επιφάνεια της επικοινωνιακής Δημοκρατίας μας. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τους πολιτικούς, ιδία τους προβεβλημένους.
Περνώντας, τώρα, από το αθλητικό στο πολιτικό σκηνικό βλέπουμε να παίζεται ένα άλλο serial με πρωταγωνιστή τον Γιωργάκη. Φεύγει ή δεν φεύγει. Δέχεται μαχαιριές ή απλές μπηχτές από τους υποτακτικούς που τον χειροκροτούσαν τόσον καιρό, αλλά δεν αντιδρά. Χοντρόπετσος ή αδύναμος; Ναι, τον μαχαιρώνουν αυτοί που διακήρυσσαν μαζί του ότι δεν τους ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, όταν ψήφιζαν κατ’ εξακολούθηση και με αναλγησία όλα τα μέτρα που γονάτισαν τον ελληνικό λαό. Αυτοί που τρέχουν τώρα να φτιάξουν ξανά το image τους με τα γνωστά ψιμύθια της παραπληροφόρησης και παραπλάνησης.
Θα φύγει τελικά ο Γιωργάκης εν δόξη και τιμή ή ταπεινωμένος; Θα κινήσει τις διαδικασίες διαδοχής ή όχι; Θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ή όχι; Θα πάει στις εκλογές ως υποψήφιος πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Pashock ή μόνον ως Πρόεδρος με υποψήφιο πρωθυπουργό τον Μπένι ή άλλο λαμόγιο; Εξ όσων γνωρίζω μία μόνον ιδέα δεν έχει πέσει στο τραπέζι: να πάει στις εκλογές ως υποψήφιος πρωθυπουργός με Πρόεδρο του Pashock τον Μπένι. Για να επιβραβεύσει ο λαός του θεάρεστο έργο του.
Πολλά τα ερωτηματικά, στα οποία προσπαθεί να δώσει απάντηση η κυρά Φρόσω που δεν βάζει το σίδερο στην πρίζα, αλλά το ζεσταίνει πάνω στην ξυλόσομπά της, προκειμένου να σιδερώσει τα 2-3 ρουχαλάκια της κάνοντας, έτσι, οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα. Είχε καταφέρει να μειώσει την κατανάλωση σε € 21, αλλά τώρα τής ήλθε ένα χαράτσι € 100 για το δυαράκι που της άφησε ο άντρας της για να έχει ένα κεραμίδι στα στερνά της.
Διαβάζω σήμερα [18.12.2011] στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» ότι η έξοδος του Γιωργάκη από το πολιτικό σκηνικό εξαρτάται από την ασυλία που θα παράσχουν οι δελφίνοι τόσο σ’ αυτόν όσο και σε ολόκληρη την οικογένειά του. Κι’ αναρωτιέμαι τί είδους εγγυήσεις μπορεί να δώσει ένας πολιτικός σε έναν άλλο. Πάντοτε αναρωτιόμουν. Πώς εξασφαλίζεται ένας πολιτικός ότι ένας άλλος πολιτικός θα τηρήσει τον λόγο του, όταν ξέρω ότι οι πολιτικοί διαθέτουν αυτό που λέμε «πολιτική σκέψη», ήτοι κατέχουν την τέχνη του εξαπατάν. Γνωρίζω ότι όταν ο απλός πολίτης υπογράφει μία σύμβαση, υποχρεούται να την εκτελέσει, διαφορετικά υπάρχει ο νόμος και τα δικαστήρια, τα οποία θα τον εξαναγκάσουν να συμμορφωθεί με τις υποσχέσεις που έδωσε. Τον πολιτικό ποιος τον εξασφαλίζει έναντι του «συμβολαίου» που έκανε με άλλο πολιτικό; Δεν υπάρχει εξασφάλιση. Τρανή απόδειξη το «συμβόλαιο με το λαό». Το πρότειναν, το υπογράψαμε και το ξέσκισαν αυτοί που το πρότειναν. Κύρωση; Καμμία. Ούτε στο δικαστήριο μπορούμε να τους σύρουμε. Υπάρχει ο Κέρβερος, ο φύλαξ-άγγελος των πολιτικών που ακούει στο όνομα «άρθρον 86 του Συντάγματος». Υπάρχει και η ερμηνευτική δήλωση του Εθναρχίδη Κ. Καραμανλή: «Οι πρωθυπουργοί δεν πάνε φυλακή. Πάνε στο σπίτι τους».
Μόνο μία απάντηση υπάρχει, λοιπόν, στο βασανιστικό για την κυρά Φρόσω ερώτημα της τύχης του Γιωργάκη. Έχουν κάνει τόσες λαμογιές όλοι που ο ένας κρατάει τον άλλο γερά. Αν σταυρώσετε τον Γιωργάκη σύντροφοι, θα βγείτε μπαλαρίνες σε πρωτοσέλιδα. Θ’ ανοίξουν οι φάκελοι και θα ξεχυθεί η βρώμα και η δυσωδία των πεπραγμένων σας. Εκεί παίζεται το παιχνίδι. Ο εκβιάζων του εκβιάζοντος. Γνωστό το σκηνικό: «Αν κουνηθείτε, θα πάμε όλοι μαζί». Έτσι ακριβώς λειτουργεί η καμόρα. Ρίχνουμε Τσάκα στον λαό μέχρι να τα βρούμε μεταξύ μας.
Και καλά, θα μου πείτε, η ασυλία τού Γιωργάκη εξαρτάται μόνον από το κόμμα του; Ο Σαμαράς και η Niaou Democracy; Καλά, σοβαρολογείτε; Δεν θυμόσαστε τι είχε πει ο Αντωνάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γιωργάκη, όταν ο Αντωνάκης εξελέγη Πρόεδρος του κώματος την 29.11.2009; Είχε ή δεν είχε πει «Ο Γιώργος είναι αδελφός!»;
Μας αξίζει, λοιπόν, ένας Τσάκας.
Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη