14 Δεκ 2011

Ως εδώ και μη παρέκει

Ως πότε θα πληρώνουμε τα "σπασμένα" εμείς οι πολίτες; 
«Η προσαρμογή, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει ως Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων, και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης...
φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων». Αυτό τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την 5η επικαιροποίηση του Μνημονίου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η οποία, όπως σημειώνει «επιβεβαιώνει ότι το 2011 δεν προχώρησε η αναγκαία δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή, παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών».

«Τα δυσμενή αποτελέσματα της κυβέρνησης Παπανδρέου, τόσο από τις πράξεις, όσο και από τις παραλείψεις της, τα βιώνουμε όλοι, κυρίως οι οικονομικά ασθενέστεροι. Υποστηρίζουμε σταθερά τη θέση ότι απαιτείται τροποποίηση των πολιτικών, που έχουν αποδειχθεί λανθασμένες και βεβαίως τη συμπλήρωσή τους με πολιτικές που θα πυροδοτήσουν την Επανεκκίνηση της Οικονομίας και την αναπτυξιακή διαδικασία» προσθέτει ο κ. Σταϊκούρας.


Newsroom ΔΟΛ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη