13 Δεκ 2011

Δικαίωση για το Νίκο Πετρουλάκη, που αθωώθηκε για το πρωτοσέλιδο

Απόλυτη δικαίωση για τον Νίκο Πετρουλάκη ήταν η απόφαση του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης σχετικά με την υπόθεση του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας "Μέτροσπορ" της 3ης Σεπτεμβρίου 2010, όπου εμφάνιζε έναν οπαδό του ΠΑΟΚ να ..
αντιμετωπίζει τους Τούρκους, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης.
Ο δημοσιογράφος και τότε διευθυντής της εφημερίδας "Μέτροσπορ" είχε κατηγορηθεί ότι η φωτογραφία αυτή και η λεζάντα που ανέφερε "ο περήφανος οπαδός του ΠΑΟΚ...", ήταν πιθανό να προκαλέσει τη βία, αλλά το Α΄ τριμελές αποφάσισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόκληση βίας, ενώ και η πρόταση της κυρίας εισαγγελέα της έδρας, ήταν επίσης αθωωτική. 
Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι "δεν υπάρχει πουθενά η πρόκληση βίας, στη φωτογραφία και το σχολιασμό αυτής, η οποία δημοσίευση αποτελούσε φυσιολογική συνέχεια δημοσιευμάτων όλου του αθλητικού και πολιτικού Τύπου που είχαν προηγηθεί, για όσα είχαν συμβεί σε βάρος των Ελλήνων φιλάθλων από τους Τούρκους". 
Συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Πετρουλάκη ήταν ο ποινικολόγος Μπάμπης Αποστολίδης, ο οποίος με ένα πραγματικό ρεσιτάλ αγόρευσης μετέφερε και εξήγησε στο δικαστήριο τους λόγους δημοσίευσης της συγκεκριμένης φωτογραφίας. Μετά από όλα αυτά το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα τον Νίκο Πετρουλάκη, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε χωρίς λόγο από αυτή την ιστορία.

arenasports

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη