13 Δεκ 2011

ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΒΕΡΓΙΝΑ CHANEL?

e-mail αναγνώστη και όπως πάντα είμαστε στη διάθεση του καναλιού να δώσει εξηγήσεις
Εκφραζω την αγανακτηση μου,γι αυτο που αντικρυσα το βραδυ της Κυριακης 11 Δεκεμβρίου στοκαναλι ΒΕΡΓΙΝΑ της Θεσσαλονικης.Ενω προεβαλε βιντεο απο παλαιοτερη εκδηλωση της Πανελληνιας Ενωσης Βλαχων(Διον 2005), στην οθονη εμφανιζοταν ο τιτλος..
“ΒΛΑΧΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ” στα Ελληνικα αλλα και στα....ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ. Προσπαθησα να επικοινωνησω με το καναλι,αλλα ειναι αδυνατον. Ποιος ο σκοπος αραγε αυτης της ενεργειας οταν ειναι ιστορικα δεδομενο,οτι δεν υπηρξε ποτε γραπτη Βλαχικη γλωσσα,παρα μονο προφορικη διαλεκτος?
Ποιος ο λογος να γινει συνδεση των Βλαχων με τη Ρουμανια και ποια συμφεροντα εξυπηρετει η ιδιοκτησια του ΒΕΡΓΙΝΑ TV? Αυτη η βεβηλωση της ιστοριας, θυμιζει παλαιοτερη(αποτυχημενη) προσπαθεια στηριξης Ρουμανικης προπαγανδας.
Μηπως πρεπει να αντιδρασει και η Πανελληνια Ενωση Βλαχων,υλικο της οποιας χρησιμοποιηθηκε γι αυτην την κατασυκοφαντηση της ιστοριας? Πληροφορουμαι οτι κατι αναλογο εχει πραξει και αλλο τοπικο καναλι,στη θεσσαλια Ειναι πολυ “πονηροι” οι καιροι,για να μη δωσουν τη δεουσα προσοχη οι αρμοδιοι φορεις. Καποιοι θεωρουν την Ελλαδα ξεφραγο αμπελι. Ειναι ορατα τα αποτελεσματα της αδιαφοριας ετων, στο”ζητημα” της Μακεδονιας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη