12 Ιαν 2012

Η Άλωση της Πόλης το 1453 και η... άλωση του Έλληνα

Όλοι θα διαβάσατε ή θα ακούσατε κάπου για την ταινία που ετοιμάζονται να βγάλουν στις κινηματογραφικές αίθουσες οι Τούρκοι, με θέμα την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Πρόκειται για την ακριβότερη παραγωγή του Τουρκικού Κινηματογράφου καθώς δαπανήθηκαν περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά δεν γίνεται καμία αναφορά στις σφαγές και στις λεηλασίες σε βάρος των Ελλήνων, αλλά..
αυτό είναι άλλο θέμα. Το μόνο που ενδιαφέρει τους γείτονες είναι να τονώσουν το εγώ τους, την εθνική τους περηφάνεια και τίποτα άλλο.
Αυτά να τα βλέπουν οι δικοί μας ανευθυνοϋπεύθυνοι, οι οποίοι τις ημέρες των εθνικών επετείων της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου γεμίζουν το πρόγραμμα των τηλεοράσεων μας με ξένες ταινίες.
Πάνε οι εποχές που εκείνες τις ημέρες βλέπαμε καμία ταινία για τη Μπουμπουλίνα, τον Κολοκοτρώνη ή το έπος του 1940. Σήμερα έχει Σταλόνε, Σβαρτσενέγκερ ή τούρκικα σήριαλ με τη Σεχραζάτ, τον Μουράτ και τους άλλους.
Σήμερα κουμάντο κάνουν οι "προοδευτικοί", τύπου Μπουτάρη, που θεωρούν ότι τέτοιου είδους ελληνικές ταινίες προσβάλλουν τους καλούς μας γείτονες και δυναμιτίζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Έτσι που το πάμε, σε λίγα χρόνια τα παιδιά μας θα διδάσκονται στο σχολείο την Τουρκική ιστορία και αντί του Κολοκοτρώνη ή του Καραϊσκάκη θα μαθαίνουν για τον Μωάμεθ Πορθητή και τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Και μη με πεις κανείς εθνικιστή ή "φασίστα"...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη