5 Ιαν 2012

Ποιος είναι στη φωτογραφία ο 15χρονος με τα γυαλιά;

Ο δεκαπεντάχρονος με τα γυαλιά που βλέπετε στη φωτογραφία είναι γνωστός ισραηλινός διπλωμάτης. Τη φωτογραφία τη βρήκε σε κάποιο παλιό άλμπουμ φωτογραφιών της μητέρας του. 

Η ιστορία
Ήταν 1962 και ο νεαρός ταξίδευε με την παρέα του από την Νέα Υόρκη στο Ισραήλ όταν το πλοίο με το οποίο ταξίδευε έκανε μία στάση στον Πειραιά. Η φίλοι του είπαν να πάνε να
φάνε σε κάποια ταβέρνα αλλά ο νεαρός του έπεισε να πάνε να δούνε την Ακρόπολη.  Εκεί τραβήχτηκε και η φωτογραφία.

Ποιος θα το έλεγε πως 50 χρόνια μετά θα ήταν πρέσβης της χώρας του στην Ελλάδα.  Ακόμα δεν το βρήκατε; Είναι ο νυν πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Άριε Μέκελ. 

Όπως μου είπε ο Πρέσβης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του: «Ακόμα και πριν 50 χρόνια είχα μία αγάπη για την Ελλάδα την ιστορία της και τον πολιτισμό της, γι’ αυτό και επέμενα στους φίλους μου να πάμε να δούμε την Ακρόπολη αυτό το αθάνατο μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού. Σήμερα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που από επίσημη θέση μπορώ να συμβάλω στην σύσφιξη των δύο αυτών πανάρχαιων πολιτισμών που έδωσαν τόσα πολλά στην ανθρωπότητα.»



Ο πρέσβης Άρει Μέκελ σήμερα.
http://cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=2092:-----15---&catid=67:2010-09-12-08-54-44&Itemid=75
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη