21 Ιαν 2012

Φιλότιμο και σοβαρότης, Σιαμαία αδέλφια

του Σωτήριου Καλαμίτση
Η βρώμα και η δυσωδία του υπόκοσμου, στον οποίο στοιχούνται οι πάσης φύσεως λυμεώνες του λαού, είναι εξίσου αποπνικτικές με τη βρώμα και τη δυσωδία που αναδύει το τυμπανιαίο πτώμα του πολιτικού κόσμου της χώρας. Συγκοινωνούντα δοχεία. Ο βούρκος ξεχειλίζει κάθε μέρα, αλλά τίποτε δεν κινείται. «Ο Αχόρταγος» εκκενωτής βόθρων μονίμως απών, ενώ το λεγόμενο πολιτικό προσωπικό εξακολουθεί να παράγει λύματα κρώζοντας και..
εξαπολύοντας μύδρους κατά των ολίγων που έχουν μείνει όρθιοι στις επάλξεις της νομιμότητος και της αρετής, αυτών που χαρακτηρίζονται «κορόιδα» από τους κατά προσοδοφόρον επάγγελμα «ξύπνιους» παραβάτες των νόμων. Η στάθμη των βοθρολυμάτων  σε διαρκή άνοδο. .
Ξηλώθηκε ο Καπελέρης ο κολλητός του Γιωργάκη, ο οποίος απλώς εντολές εκτελούσε για το κόμμα και την καρέκλα του, ρε γαμώ το; Ξηλώνουμε και μερικά πλοκάμια του Βαγγελάκη. Μία σου και μία μου. Πρέπει, λοιπόν, του λοιπού να ευχόμαστε να αλληλομαχαιρώνονται οι πολιτικοί με γέρας την εξουσία, η οποία μόνον σε μίζες μεταφράζεται. Διότι μόνον έτσι θα βγαίνουν στο φως τα άπλυτα και θα έχουμε απτές αποδείξεις γι’ αυτά που γνωρίζαμε, αλλά δεν μπορούσαμε να ψελίσουμε από το φόβο ότι αν συρθούμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου όχι μόνον δεν θα μπορούμε να αποδείξουμε τα πασίδηλα και πανθομολογούμενα, αλλά με την καταδίκη μας θα προσφέραμε και πιστοποιητικό ήθους στους καθ’ έξιν εγκληματίες κατηγόρους μας που ρουφάνε το μεδούλι μας.
Μοιάζει να ζούμε μέρες ΄63. Τότε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κόλλιας υπεδείκνυε στον ανακριτή Σαρτζετάκη πώς να διενεργήσει την ανάκριση για τη δολοφονία Λαμπράκη. Ο Σαρτζετάκης δεν συνεμορφώθη προς τα υποδείξεις και προφυλάκισε τέσσερις στρατηγούς της Χωροφυλακής Θεσσαλονίκης καταφέροντας, έτσι, καίριο πλήγμα στο παρακράτος. Ο ξεροκέφαλος ανακριτής ταλαιπωρήθηκε από τη χούντα των συνταγματαρχών, ενώ ο Κόλλιας ανταμείφθηκε με τον πρωθυπουργικό θώκο της πρώτης Απριλιανής κυβέρνησης [ΣΗΜ: ας μην ξεχνάμε ότι πλαισιώθηκε από πλειάδα αρεοπαγιτών στο Υπουργικό του Συμβούλιο]. Τώρα, υπουργοί, δικαστικοί, «έγκριτοι» δημοσιογράφοι και μεγαλομπακάληδες υποδεικνύουν στους Πεπόνη Μουζακίτη πώς να επιτελούν το έργο τους. Αλλ’ επειδή αυτοί είναι εξ ίσου ξεροκέφαλοι και μη συμμορφούμενοι προς τας υποδείξεις  εφαρμόζουν τον νόμο κατά συνείδηση, είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται τον Νάνο Μπεγλίτη και τον Ντίλντο Παπαϊωάννου να μιλάνε τα κορακίστικά τους. Είναι υποχρεωμένοι οι Εισαγγελείς να υπομένουν τις καθημερινές συκοφαντίες που εκτοξεύει η χούντα της τρόικα και τα παπαγαλάκια της. Εκ κόρακος κρα εξελεύσεται και από μαλάκα μαλακία λέει ο θυμόσοφος με πεντακισχιλιετή ιστορία ελληνικός λαός εις πείσμα των εθνομηδενιστών τού ΕΛΙΑΜΕΠ, του Αλιβιζάτου, της Δραγώνα, της Ρεπούση, της Φραγκιαδάκη και της λοιπής νεοφιλελεύθερης γραμματιζούμενης παρέας.
Πίσω από κάθε κίνηση της Δικαιοσύνης βλέπουν σκοπιμότητες οι πολιτικοί πυγμαίοι. Εξακολουθούν να υμνούν τον άνθρωπο που ευθύνεται, μεταξύ πολλών άλλων, για την αυτοκτονία 1700 συμπατριωτών μας. Είναι προφανές ότι τις βλέπουν ως παράπλευρες απώλειες. Όπως βλέπουν τις 900.000 των ανέργων και το κλείσιμο 100.000 επιχειρήσεων. Πάντως, όλοι όσοι βγήκαν στο κλαρί εδώ και δύο εβδομάδες με πρωθιερέα τον Μιχαλάκη Δακρυοχοΐδη για να πρωταγωνιστήσουν στη μεγάλη υπερπαραγωγή «Εξορκισμός της διετίας 2007-2009», την οποία προκάλεσε ο Μεγάλος Κανωνιέρης με τις ψήφους των εξορκιστών, έχουν πλέον την ευκαιρία να ζητήσουν οι ίδιοι τη σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάντια, μήπως και εξιλεωθούν. Ο καθηγητής Κατρούγκαλος διερωτήθηκε σήμερα μελαγχολικά: «Θα υπάρξουν άραγε 30 βουλευτές που θα υπογράψουν την πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής;».
Η κίνηση του αδιάφθορου Εισαγγελέα Πεπόνη αποτελεί την αρχή του μίτου της Αριάδνης. Ας αδράξουν το υφάδι όσοι αισθάνονται ότι βιάσθηκαν από τον Αρχηγό τους για να επιφέρουν την κάθαρση. Αναμένω την αντίδραση των βουλευτών ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είναι αρκετοί για να συζητήσει η Βουλή τη σύσταση ή μη Εξεταστικής Επιτροπής, ώστε να δούμε επί τέλους ποιοι είναι πραγματικοί αντιμνημονιακοί και ποιοί όχι. Ας έχουμε στον νου μας όμως, ότι δεν αρκούν  οι υπογραφές αυτών. Και τούτο, διότι οι υπογραφές που θα τεθούν θα έχουν ειδικό ηθικό βάρος. Άρα θ πρέπει να είναι 300. Τώρα θα δούμε αν υπάρχει φιλότιμο και κατ’ επέκταση σοβαρότητα. Τα ψέμματα τελείωσαν. Τους ακούσαμε όλους να μπουρδολογούν για να βρίσκονται στην επικαιρότητα. ΄Ωρα να ενώσουν τις δυνάμεις τους αντιμνημονιακοί και εξαπατηθέντες [αν υπάρχουν] μνημονιακοί. Ώρα να σοβαρευτούν, αν έχουν φιλότιμο, διότι αυτά τα δύο πάνε πακέτο. Δεν μπορεί να είσαι σοβαρός και να μην έχεις φιλότιμο. Δεν μπορεί να έχεις φιλότιμο και να μην είσαι σοβαρός. Και η ιστορία έχει δείξει ότι η λέξη «φιλότιμο» είναι άγνωστη στους πολιτικούς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη