4 Ιαν 2012

Ατιμώρητοι, παράνομοι μικροπωλητές και παράνομα παρκάρισματα στην παραλία...

Το είδαμε και αυτό. Προχτες 02-01-2012 στην παραλία της Θεσσαλονίκης, υπήρξε πολύς κόσμος, που έσπευσε να απολαύσει την καλοκαιρία. Σε όλο το μήκος της παραλίας, από τον Λευκό Πύργο μέχρι και την Αριστοτέλους, πλήθος κόσμου προσπαθούσε να κάνει τον περίπατο του, δίπλα ακριβώς στους 428 μίνι πάγκους των αφορολόγητων μικροπωλητών, που...
μόνο μικροπωλητές δεν είναι.
Σε όλο το μήκος της ενός χλμ. απόστασης, αντικρύσαμε το μεγαλείο της σύγχρονης εν Ελλάδι κοινωνίας, μικροπωλητές από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Σενεγάλη, την Νιγηρία που ελέω της χθεσινής ημέρας που ήταν κλειστή η αγορά. έκαναν χρυσές δουλειές και σίγουρα τζίρο πολλών χιλιάδων ευρώ και μάλιστα αφορολόγητα. 

Εννοείται ότι σε όλη την απόσταση δεν υπήρχε αστυνόμευση ή έστω μια υποτυπώδης περιπολία, σε αντιθέση με ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η μοναδική αστυνομική δύναμη που αντικρύσαμε, ήταν μία τετραμελής δύναμη ανδρών της ομάδος Ζήτα, με δύο μοτοσυκλέτες, στην γωνία της συμβολής των οδών Αγίας Σοφίας με τη Λεοφώρο Νίκης και οι οποίοι για ένα δεκάλεπτο, κοίταγαν μια παράνομα παρκαρισμένη Ferrari που βρισκότανε σε απόσταση μόλις 6 μέτρα από αυτούς. Ασφαλώς και μπροστά σε αυτό το θέαμα, έβγαλα την φωτογραφική και φωτογράφισα το αυτοκίνητο, την θέση του και την απόσταση των αστυνομικών από αυτό. 

Στην θέα της φωτογραφικής και της φωτογράφισης, οι αστυνομικοί φόρεσαν τα κράνη τους και έφυγαν με τέρμα τα γκάζια. Παράνομο παρκάρισμα λοιπόν στην παραλία και ούτε μία κλήση, όπως επίσης ατιμώρητοι έμειναν και οι εκατοντάδες παράνομοι μικροπωλητές. Μας μπήκε καλά ο χρόνος... και θα έχει κι αυτός τα χάλια του.
stathis
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη