26 Ιαν 2012

Π.Ψωμιάδης: "Αναζητούν εναγωνίως την κατάργηση της λέξης Μακεδονία"

Σχετικά με την ύπαρξη ιστοσελίδας για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» που προπαγανδίζει την ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής γλώσσας», ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 «Η τραγική ανικανότητα και η προκλητική αδιαφορία της Πολιτείας να κάνει πράξη τις ατέλειωτες ρητορείες κυβερνητικών στελεχών περί ουσιαστικής στήριξης και ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας ευρύτερα αποδεικνύονται για μία ακόμη φορά, με αφορμή τη λειτουργία της επίσημης ιστοσελίδας του κρατικού αερολιμένα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Είναι εξοργιστικό, αλλά στην εποχή του διαδικτύου, σε μια περίοδο που η Αυτοδιοίκηση δίνει αγώνα για την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας στη Βόρεια Ελλάδα και την τόνωση της αγοράς εργασίας, το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, κύρια πύλη εισόδου επισκεπτών, δεν έχει καν δική του ιστοσελίδα, προσφέροντας άφθονο χώρο δράσης σε επιτήδειους ιδιώτες! 
Ας αφήσει το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τις λιτές ανακοινώσεις περί «πλαστών ιστοσελίδων» και ας προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία νέας ιστοσελίδας, όπου θα κατοχυρώνεται το όνομα Μακεδονία, διερευνώντας παράλληλα αν και κατά πόσο οι υπάρχουσες ιστοσελίδες ιδιωτών λειτουργούν στα πλαίσια του νόμου. Ξέρω καλά πως πολλοί «ενοχλούνται» και αναζητούν εναγωνίως την κατάργηση της λέξης «Μακεδονία». Αποδείχτηκε και πρόσφατα, με τις αλχημείες του κ. Χρυσοχοΐδη για την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης. Θα το επαναλάβω μία ακόμη φορά: Η Μακεδονία δεν βγαίνει στο σφυρί. Δεν πωλείται. Τελεία. Εμείς δεν ξεχνάμε. Ο λαός δεν ξεπουλά την εθνική του αξιοπρέπεια.»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη