18 Ιαν 2012

Τα ίδια και τα ίδια....

Η ειδησεογραφία αναφέρει ότι έληξαν οι διήμερες συνομιλίες για το Σκοπιανό στην Νέα Υόρκη όπως ανακοίνωσε ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτζ.
Ο κύριος Νίμιτζ δήλωσε ότι οι δύο πρεσβευτές του έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι οι
κυβερνήσεις τους είναι ειλικρινείς αναφορικά με την πρόθεσή τους να καταλήξουν σε διακανονισμό κι επίσης ότι εκτιμούν πλήρως την διαδικασία που ακολουθείται μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

Την Δευτέρα και την Τρίτη ο Μάθιου Νίμιτζ είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον εκπρόσωπο της Ελλάδος, Πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη και τον εκπρόσωπο της πΓΔΜ Πρέσβη Ζόραν Γιολέφσκι. Στις συναντήσεις αυτές ο κάθε πρέσβης παρουσίασε τις θέσεις που έχει κατά το σημερινό στάδιο η κυβέρνησή του για το θέμα του ονόματος.

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα δήλωσε ότι θα έχει περαιτέρω διαβουλεύσεις μαζί τους αναφορικά με την διευθέτηση επισκέψεων τις οποίες προτίθεται να κάνει στις πρωτεύουσες των δύο χωρών για την συνέχιση των συνομιλιών.
Καταλήγοντας ο κ. Νίμιτζ είπε ότι αναμένει από τις άμεσα ενδιαφερόμενες πλευρές να καταδείξουν την προσήλωσή τους στην διευθέτηση της διαφοράς τους προωθώντας με πράξεις και δημόσιες δηλώσεις τους, την δημιουργία μιας θετικής ατμόσφαιρας.
Πηγή V.O.A

Και τώρα το ερώτημα...
Πόσες φορές έχουμε διαβάσει στην ειδησεογραφία τα ίδια τετριμμένα διπλωματικά ανακοινωθέντα ;;;
Πιστεύω ότι στις ανακοινώσεις που κάνει ο κ. Νίμιτζ αλλάξει πλέον μόνο την ημερομηνία του ανακοινωθέντος αφήνοντας το κείμενο ώς έχει αφού είμαστε νέοι και γεράσαμε περιμένοντας κάποια "εξέλιξη" στο πρόβλημα που έχει αναλάβει να διευθετήσει ο ΟΗΕ...
Όπως λοιπόν διαπιστώνουμε ΑΝ δεν αποφασίσουν οι ... σύμμαχοι να ΠΙΕΣΟΥΝ αποφασιστικά και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κάποια κυβέρνηση λύση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...
Επειδή δε όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι μας η χώρα μας δεν βρίσκεται στην καλύτερη διαπραγματευτική θέση σήμερα σε σχέση με το παρελθόν (όπου δυστυχώς ΔΕΝ εκμεταλλεύτηκε τόσες ευκαιρίες που είχε...) είναι ΚΑΛΟ που ΔΕΝ πιέζουν οι ... σύμμαχοι (Δημοσίως εννοείται...) κάποια χώρα...
http://antilogos-gr.blogspot.com/2012/01/blog-post_4236.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη