30 Ιαν 2012

Να μετονομασθεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου..

Του Δρ.Απ. Πάσχου Ιατρού - συγγραφέα 
Το Μέτσοβο, Ακρόπολη της ευάνδρου Ηπείρου εορτάζει φέτος την εκατοστή επέτειο απελευθέρωσης εκ του τυραννικού Τουρκικού ζυγού. Πρότεροι Άρχοντες του Δήμου Μετσόβου άνευ αιδούς και ..
πατρογονικού δαιμονίου και φιλότιμου και ανιστοριτως ονόμασαν γκιουζέλ πετέ το χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου. Τούτο θεωρώ,ως και πολλοί συμπολίται, οτι αποτελεί ανοσιούργημα πατριδογνωσίας και έγκλημα κατα του ευάνδρου Μετσόβου και αγνωμοσύνη κατα του ιτσορικού προσώπου ευπατρίδου Μεγάλου ανδρός Φλόκα και πάντων των ευεργετών, οι οποίοι εμεγαλούργησαν τον Μέτσοβον ανά τους αιώνας.
Προς τούτο και δια ταυτα αιτούμαι και καλώ τον Δήμαρχο Μετσόβου και το Δημοτ.Συμβούλιο δια ομοφώνου αποφάσεως να ανακαλέσει την προσβάλλουσα το ιστορικό Μέτσοβο γκιουζέλ πετέ να δώσει το όνομα Χιονοδρομικόν Κέντρον Ανηλίου Φλόκας, προς τιμή, ευγνωμοσύνη και μνήμη εσαεί του ανιδιοτελούς Μετσοβίτου Φλόκα. Μή χρονοτριβούν, τυρβάζοντες πέρι πολλά και αλλότρια... Μη δικαιολογηθούν , ως Επιμυθείς. Μην αμελήσουν, ες αυριον τα σπουδαία. Ιδού εγγύς ο καιρός και ου μένετος. Εδώ και τώρα, αμ' έπος, αμ' έργον, έχουν το χρέος του δικαιώματος του Μετσόβου να απαλείψουν το γκιουζέλ πετέ δια της ονομασίας Φλόκας Χιονοδρομικόν Κέντρον Ανηλίου Μετσόβου. Είναι ντροπή. Είναι αναίδεια. Είναι αίσχος. Είναι ανθελληνικό και μισελληνικό τουριστική περιοχή του Δήμου Μετσόβου να φέρει ξενικό, τουρκικό όνομα, τη στιγμή κατα την ποία το Μέτσοβο ετοιμάζεται να εορτάσει την Εκατονταετηρίδα απελευθερώσεως του Μετσόβου απο το τυραννικό τουρκικό ζυγό. 
 ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη