5 Ιαν 2012

Για όποιον αναρωτιέται ακόμη γιατί δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος..

Το γεγονός συνέβη στις Σέρρες στις 3 του μηνός, αλλά πιστεύω ότι συμβαίνει καθημερινά σε όλη την Ελλάδα. Πήγα για καφέ στο S**a γνωστό launch-bar των Σερρών, απόγευμα. Σε..
καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί μικρό μαγαζάκι μη χρήζον προσοχής. Αρχικά χάρηκα! Δεν κάπνιζε κανείς! Στο δεκάλεπτο άρχισαν να ξεφυτρώνουν τσιγάρα αριστερά-δεξιά. Παρατήρησα ότι στο μαγαζί δεν υπήρχε τασάκι αλλά ένα διακριτικό μεταλλικό ποτηράκι, γεμάτο με νερό. Παραδίπλα ήταν και μια παρέα με ένα μωράκι, που ακόμη και αν επιτρεπόταν το κάπνισμα, θα έπρεπε να είχε απαγορευθεί η είσοδος σε ανήλικα σε χώρο καπνιζόντων.
Επειδή εκνευρίστηκα ρώτησα ένα σερβιτόρο για το αν επιτρέπεται το κάπνισμα. Μου λέει συνωμοτικά : Πριν από λίγο ήταν εδώ ο έλεγχος.. αλλά τώρα μπορείς να καπνίσεις!!. 
Δηλαδή ο έλεγχος ειδοποίησε, τα σβήσαμε.. και τώρα πάλι από την αρχή.. Στις 20.45 πήρα τηλέφωνο, στον μοναδικό αρμόδιο για να κάνει ελέγχους, την δημοτική αστυνομία, μια και η αστυνομία σε παραπέμπει μόνιμα εκεί και το υγειονομικό. δουλεύει το πρωί.. Και εκεί.έπεσα από τα σύννεφα : Μμμμ οι καταγγελίες από το τηλέφωνο δεν ισχύουν.. Πρέπει να περάσετε από εδώ με την ταυτότητά σας να καταθέσετε επώνυμη καταγγελία ή να πάρετε τηλέφωνο στο 1142..για να μας πάρουν πίσω αυτοί!!! Όχι. Σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνει τώρα ο έλεγχος.. Θα γίνει σε δεύτερο χρόνο.. Είναι οι οδηγίες αυτές.. Από ανώτερα κλιμάκια.. Από τον διοικητή.. το Υπουργείο.. Δεν μπορώ να σας πω από που!!! Τι να σας πω κύριέ μου .. Έχουμε γράψει 40 μαγαζιά μέσα στις γιορτές.. Ελάτε από εδώ.. Δεν ξέρω ποιος ήταν υπηρεσία εκείνο το απόγευμα. 
Αλλά καλώ οποιονδήποτε στο Δήμο Σερρών και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δώσει μια επίσημη απάντηση: Όντως απαγορεύεται ο έλεγχος παράβασης με την καταγγελία σε όλα ή "ορισμένα" μαγαζιά? Για ποιό λόγο ο έλεγχος θα πρέπει να γίνει σε δεύτερο χρόνο, πιθανόν προσυμφωνημένο? Για να επέμβει σε μια καταγγελία πχ. ληστείας η δημοτική αστυνομία , θα πρέπει να..πάω να τους το πω με την ταυτότητά μου?! Ποιός επιτέλους είναι υπεύθυνος να βεβαιώσει παράβαση όταν εγώ πνίγομαι από τον καπνό? Για μια φορά ακόμη επιβεβαιώνεται ο κανόνας: οι νόμοι στην Ελλάδα ψηφίζονται για το φαίνεσθε και εφαρμόζονται κατά το συμφέρον.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη