20 Ιαν 2012

Στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Κικίλιας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής, Βασίλη Κικίλια. Κατά την συνάντηση ο...
κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Κικίλια για τις δράσεις της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης και την προσπάθεια που γίνεται τόσο για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες, όσο και για την περιστολή του λειτουργικού κόστους. Επίσης ο κ. Τζιτζικώστας του παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας της Μητροπολιτικής διοίκησης της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης και  τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα και σήμερα, ένα  χρόνο μετά την εφαρμογή του νέου θεσμού, τα οποία σχετίζονται με την επικάλυψη αρμοδιοτήτων με υπουργεία και με τις σημαντικές ελλείψεις σε πόρους.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πορεία υλοποίησης του Καλλικράτη και άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση με τους πόρους που είχαν προβλεφθεί, με αποτέλεσμα οι αιρετές Περιφέρειες να μην μπορούν να λειτουργήσουν ως αναπτυξιακά εργαλεία.

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε στον κ. Κικίλια το πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό του 2012 και τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που έχει πάρει, να ζητήσει από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης την παρουσία  της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη ζητώντας του, ως πρώην διεθνής αθλητής, να συμβάλλει και αυτός στην επίτευξη αυτού του εγχειρήματος.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε :

«Υποδέχτηκα με χαρά τον φίλο και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής τον οποίο και ενημέρωσα για την προβληματική υλοποίηση του Καλλικράτη, για τη βούλησή και προσπάθειά μας να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και για τη μείωση του λειτουργικού μας κόστους, προκειμένου να εξοικονομήσουμε  πόρους. Η Περιφέρεια Αττικής και η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης είναι οι μοναδικές περιοχές στις οποίες υπάρχει Μητροπολιτική διοίκηση και συζητήσαμε με τον κ. Κικίλια για την πορεία εφαρμογής της διοίκησης μητροπολιτικού χαρακτήρα και τα κοινά προβλήματα που υπάρχουν. Παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι οι αιρετές Περιφέρειες μπορούν να λειτουργήσουν με αναπτυξιακό χαρακτήρα αρκεί να αποδοθούν επιτέλους όλοι οι πόροι και οι δυνατότητες που έχουν προβλεφθεί από τον Καλλικράτη.

Τέλος τον ενημέρωσα για την πρωτοβουλία που πήρα να ζητήσω από την ΕΟΚ να έρθει η εθνική μας ομάδα μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη και να γίνει συμμέτοχος στις εκδηλώσεις μας για την απελευθέρωσή της πόλης και με δεδομένη τη μεγάλη πορεία του Βασίλη στο επαγγελματικό μπάσκετ, ζήτησα τη συμβολή του για να πετύχουμε το στόχο αυτό».

            Ο κ. Κικίλιας δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Τζιτζικώστα για την εποικοδομητική μας συνάντηση, καθώς και για την ενημέρωση για τα θέματα της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης.

Θέλω να επισημάνω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα σε Β’ βαθμό μπορεί να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για την ανάκαμψη της χώρας μας, όχι όμως με τον τρόπο που υλοποιείται σήμερα. Το βάρος της νέας μεταπολίτευσης θα πέσει στους νέους και άφθαρτους ανθρώπους, σε αυτούς που μπορούν ακόμα να κυκλοφορούν ανάμεσα στον κόσμο, στους πολίτες». 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη